2024. április 27. 12:01

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSDobogóra állhatott Vida Benedek az olaszországi gokartverseny királykategóriájában

Dobogóra állhatott Vida Benedek az olaszországi gokartverseny királykategóriájában

-

Vida Benedek a harmadik helyet szerezte meg az olasz regionális kupa ötödik fordulójában Szardínián. A magyar versenyző az egyetlen külföldi volt a mezőnyben.

Október első napján került megrendezésre Olaszországban a Coppa Italia di Zona bajnokság ötödik fordulója Szardínián, a Pista Del Corello versenypályán. Vida Benedek a hatsebességes KZ2-ben állt rajthoz a VRT Sport színeiben. Ezúttal az idén világbajnok Kart Republic vázzal állhatott rajthoz, amelyet először tesztelhetett a fiatal magyar pilóta, a számára teljesen idegen környezetben, egyetlen külföldi versenyzőként. A versenytechnikát a nagy kultuszú viadal, a Las Vegas-i SKUSA győztese, Antonio Dettori biztosította számára. Vida Benedek hamar alkalmazkodott a szokatlan helyzethez, és itt is megmutatta tempóját, amit a dobogó harmadik helyével, valamint a döntő leggyorsabb körével bizonyított.

„Nagyon jó hangulatú versenyen vagyok túl a szardíniai Pista Del Corallo versenypályán. Teljesen új helyzet volt számomra minden. A pálya, a versenytechnika és persze a közeg, hiszen egyedüli külföldi versenyző voltam a mezőnyben! Nagyon barátságos volt a fogadtatás, jól éreztem magam. Nem mentem még korábban ilyen gyártóval, kis állítás után nagyon »kezes« volt, jól irányítható. Új R2-es motorral mentem ami szintén kiválóan muzsikált.”

Vida Benedek
Fotó: Luca Piga

„A pálya nagyon tetszett, nagyon trükkös, egymásba fűződő gyors és lassú kanyarok, sikánok jellemezték. Nehéz vonalvezetésűnek mondható, magasabb rázókövekkel, türelempálya. Péntek délután a motorjáratás volt a program, majd szombaton a hivatalos edzések, amelyeken többféle beállítást is kipróbáltunk. A pályához viszonylag hamar tudtam alkalmazkodni, és a versenytempóm is jónak bizonyult. A kvalifikáción a második helyet szereztem meg. Az elődöntőben és a döntőben is hatalmas csatákat vívtam, de a jó versenytempóval és a fináléban futott leggyorsabb körrel a dobogó harmadik fokára állhattam fel.”

Friss