2024. április 27. 10:54

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSVida Benedek a Rotax kategória bahreini nagydöntőjén képviselheti a magyar színeket

Vida Benedek a Rotax kategória bahreini nagydöntőjén képviselheti a magyar színeket

-

Nagy megméretésre készül Vida Benedek, aki december elején Bahreinben csap össze a Rotax kategória legjobbjaival.

A közép-európai Rotax Max Challenge bajnokaként Vida Benedek fogja képviselni Magyarországot a Rotax Max kategória év végi nagydöntőjén, a Rotax Max Grand Finals-en, amelyet az idén december 2. és 9. között rendeznek Bahreinben. Beni a világ minden tájáról érkező versenyzőkkel csap majd össze a DD2-es kategóriában, és bár a versenyig még több mint egy hónap van hátra, fejben már most igyekszik felkészülni, hiszen a pálya és a Birel Art által biztosított váz is ismeretlen lesz a számára.

Vida Benedek
A közép-európai Rotax Max Challenge 5. fordulóján Vida Benedek átvehette a jegyet a bahreini nagydöntőre / Fotó: Hajóka SportFotó

„A közép-európai Rotax Max Challenge bajnokaként indulási jogot szereztem a Rotax Max Grand Finalre, amit a Rotax kategória világbajnokságaként is szokás emlegetni. Összesen 350-400 versenyző érkezik a világ minden tájáról, köztük sokan bajnoki címmel a tarsolyukban. Minden kategóriában adott a váz, így mi a DD2-ben Birel Art vázzal megyünk. Ez teljesen más, mint amivel bajnok lettem. A CEE utolsó fordulóján volt alkalmam gyakorolni vele, nagyon tetszik a mozgása, de a fékek kicsit másképpen működnek, amihez alkalmazkodni kell” – ecsetelte a magyar versenyző.

„Gyorsan meg kell tanulnunk majd a helyszínen mindent, mert nem lesz sok edzésünk a verseny előtt, csak nagyjából 6-7, amelyek során az új motort is be kell járatni, valamint a pályát is meg kell tanulni. Utána következhet a gokart beállítása, szóval nem lesz egyszerű.
Mindent meg fogunk tenni a lehető legjobb szereplésért, hogy méltón képviseljük a magyar színeket. Köszönöm a családomnak, apukámnak és a támogatóimnak, hogy eljuthatok erre a rangos versenyre, nélkülük ez nem sikerülhetett volna!”

Friss