2024. május 02. 21:38

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSLétrejött a Craig Breen Alapítvány a fiatal ír versenyzők támogatására

Létrejött a Craig Breen Alapítvány a fiatal ír versenyzők támogatására

-

2023. december 1-jén létrejött a Craig Breen Alapítvány, melyen keresztül folytatódik a fiatal ír versenyzők támogatása, melyet még Craig Breen kezdett meg. Az alapítványhoz csatlakozott partnerként a Hyundai Motorsport is.

Idén április 11-én Craig Breen, aki egész élete során igyekezett támogatni a fiatal ír versenyzőket, ellátogatott a Tynagh gokart pályára, hogy megnézze a J1000 Rally Series sorozatban indulókat. A fiatal versenyzők számára létrehozott kupa megtetszett a Hyundai versenyzőjének és úgy döntött, hogy támogatni szeretné a kupában résztvevők oktatását.

Két nappal később azonban Breen életét vesztette a Horvát Rally előtti teszten, így úgy tűnt, hogy a fiatal versenyzők támogatása nem történik meg.

December 1-jén azonban Ray Breen, Craig édesapja, valamint barátja, Andrew Fanning és az ő családjának barátja Andy Hayes létrehozta a Craig Breen Alapítványt, melynek segítségével tovább folytatódik a J1000-es kupában indulók oktatása.

Breen

Az alapítvány partnereként a Hyundai Motorsport 35000 eurós támogatást nyújt a kupának, továbbá a 2024-es bajnokság első három helyezettje 16000 eurós támogatást fog kapni a 2025-ös programjaik kialakítására. A bajnok emellett a spanyol/portugál Hyundai i20 Kupában egy versenyen díjmentesen állhat rajthoz, amihez az autót Craig Breen barátjának, Zé Pedro Fontesnek a cége, a Sports & You fogja biztosítani a spanyol és a portugál Hyundai támogatásával. A J1000-es kupa első két helyezettje ezentúl részt vehet egy napon át tartó oktatáson a John Haughland’s Rally Iskolában. Paul Nagle, Breen barátja és korábbi navigátora pedig egy napos oktatást tart a bajnokság első három helyezettje számára a navigátor szakmáról.

Friss