2024. április 27. 07:27

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHirvonen elégedett a Toyota fiatal versenyzőinek Lappföld Rallyn nyújtott teljesítményével

Hirvonen elégedett a Toyota fiatal versenyzőinek Lappföld Rallyn nyújtott teljesítményével

-

Hikaru Kogure a hetedik, Yuki Yamamoto pedig a nyolcadik helyet szerezte meg a Rally2-es autók között a Toyotával a Lappföld Rallyn, Mikko Hirvonen a versenyt követően nagyon elégedett volt a fiatal versenyzőkkel. 

A Toyota fiatal japán versenyzői, Hikaru Kogure és Yuki Yamamoto fél év szünet után térhettek vissza a versenyzéshez a Lappföld Rallyn, ahol először vezették a Rally2-es Toyota Yarist is. 

Az ismerkedés pedig nagyon jól sikerült a 22 és 26 éves versenyzőknek, hiszen a Rally2-es autók között a hetedik és nyolcadik helyet szerezték meg, ráadásul csupán 1.7 másodperc döntött kettejük között is. 

“Izgalmas hét volt a fiatalok számára – mondta Mikko Hirvonen, a Toyota Gazoo Racing Challenge program vezetője a Lappföld Rally után. – Sok újdonsággal kellett szembenéznie Hikarunak és Yukinak, mert ez volt az első versenyük a tavalyi Finn Rally óta és versenyen is először vezették a Rally2-es Toyotát. Ezt figyelembevéve szerintem nagyon jó teljesítményt nyújtottak. A pályákon néha nehéz dolguk volt, mert a mezőnyben autózva sokszor már némi murván kellett vezetniük és megóvniuk a gumikat. Ugyanakkor, amikor támadniuk kellett, azt is jól csinálták. Nagyon jól kezelték a Rally2-es autót, amit korábban csak teszteken tudtak vezetni.” 

A Toyota fiatal versenyzői idén a Rally Európa-bajnokságon fognak indulni, de legközelebb a Svéd Rallyn indulnak.

Friss