back to top
2024. július 27. 01:50

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMegvan Molnár Martin első dobogója a brit F4-ben – harmadik lett az...

Megvan Molnár Martin első dobogója a brit F4-ben – harmadik lett az újoncok között

-

Szezonja második hétvégéjét teljesíti Molnár Martin a brit Forma-4-ben, és Brands Hatch-ben már az első futam után trófeát vehetett át.

A Virtuosi Racing pilótájára szombaton egy időmérő és a három közül az első futam várt, s elmondása szerint már a kvalifikáción is hajszálra volt egy olyan eredménytől, amely alaposan átalakíthatta volna hétvégi céljait.

Az utolsó vb-n kívüli F1-es futam helyszínén versenyez Molnár Martin

„Az időmérőn nagyon közel voltunk, szóval ha 12 ezredet javulok, azzal egy hellyel előrébb kerültem volna, ami a fordított rajtrács pole-pozícióját jelentené. Így sem volt rossz, a 13. lettem” – mondta el Martin a napja végén.

Az első futamon a 11. pozícióból startolhatott, mivel itt az időmérőn elért második leggyorsabb köreik alapján állították fel a pilótákat a rajtrácsra. Két helyezést javulva a 9. helyen ért célba a 20 körös versenyen, ami az eddigi legjobb eredménye a sorozatban, de ennél is fontosabb, hogy az újoncok értékelésében ezzel a nap harmadik legjobb pilótája lett a brit Rowan Campbell-Pilling és a kínai Csuj Juanpu mögött, vagyis jelenése volt a kategória díjátadóján.

Martin egyúttal két csapattársát is legyőzte, Maxwell Dodds és Fu Juhao a 17. és a 18. helyen értek célba.

A két vasárnapi futam magyar idő szerint 12:00-kor és 16:45-kor kezdődik.

Molnár Martin, Brands Hatch, Virtuosi
Fotó: Jakob Ebrey Photography

Friss