back to top
2024. július 07. 12:21

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSSikeresen mutatkozott be a Toyota junior programjának harmadik generációja

Sikeresen mutatkozott be a Toyota junior programjának harmadik generációja

-

Hétvégén rendezték a Finn Rally Bajnokság ide ötödik versenyét, melyen bemutatkoztak a Toyota junior programjának harmadik generációját képviselő Takumi Matsushita és Shotaro Goto is. 

A Toyota junior programjának segítségével jutott el Takamoto Katsuta a japán gyártó gyári csapatáig, míg a második generáció tagjai Hikaru Kogure és Yuki Yamamoto már Rally2-es Toyotával tanulnak. 

A harmadik generációt képviselő 24 éves Takumi Matsushita és 22 éves Shotaro Goto pedig a hétvégén indulhatott első versenyén, a Finn Rally Bajnokság Pohjanmaa Rally versenyén. 

A cél csupán annyi volt, hogy a japán versenyzők sikeresen teljesítsenek minden gyorsaságit, amit sikerült is elérni és végül az SM3 kategória nyolcadik és kilencedik helyén értek célba Rally4-es Renault Clióval. Matsushita végül fél perccel bizonyult gyorsabbnak Gotonál. 

“Jól sikerült az első verseny Takumi és Shotaro számára, nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményükkel – mondta Mikko Hirvonen, a fejlesztési program igazgatója és oktatója. – Az első versenyen csak a célba érés volt a feladat, ez pedig sikerült, mégpedig probléma nélkül. Ha összehasonlítjuk gyorsaságukat a kategória legjobb versenyzőivel, akkor ez is igen biztató. A versenyt több nagy vihar is nehezítette, ilyen körülményekkel pedig először találkoztak a versenyzőink. Nagyon sok új dolog volt számukra, de sokat tanultak. Megtanulták az itiner információk fontosságát: amikor tesztelsz, ugyanazt az utat járod be, és gyorsan megtanulod, de a rallyban teljesen más. Nagyon jól elemezték a dolgokat, megértették, mely területeken kell javítaniuk és miért, és nagyon jó volt látni, hogyan kezelték az első rallyjukat. Nagyon jól kezelték az egészet, szóval sok pozitívumot tudunk felsorolni.” 

Már a negyedik generáció képzésére készül a Toyota a junior programban

A versenyzők legközelebb az ugyancsak finn HYAcenter Rallyn fognak indulni július végén. 

Friss