back to top
2024. október 18. 05:07

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMolnár Martin óriási sikert ért el, dobogóra állt a zandvoorti esőben

Molnár Martin óriási sikert ért el, dobogóra állt a zandvoorti esőben

-

A fiatal magyar autóversenyző, Molnár Martin a brit F4 zandvoorti versenyhétvégéjének első, esőben rendezett futamán 3. lett, ez eddig a legjobb eredménye a sorozatban.

A gokartok után az első szezonját futja Molnár Martin formaautókkal, és a brit F4 bajnokságának második felét impozánsan kezdte: a sorozat egyetlen külföldi (nem brit földön található) állomásán rendezett első futamon dobogós lett, a 3. helyen ért célba.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által működtetett Hungarian Motorsport Academy tehetsége az újoncok mezőnyében már nyolcszor is hivatalos volt a díjátadóra, de ez volt az első alkalom, hogy az összetettben is a legjobb három között végzett.

Az első futamon eddigi legjobb időmérője után a második helyről rajtolt, majd Deagen Fairclough és Alex Ninovic mögött ért célba – ráadásul az előtte végző britnek és ausztrálnak ez már a második szezonja formaautókkal, vagyis több rutinnal rendelkeznek a magyar pilótánál.

Molnár Martin a hétvége előtt azt mondta, Zandvoort a kedvenc pályája a döntött kanyarok és a szintkülönbségek miatt; februárban már tesztelt rajta. A jó eredményben az is segíthette, hogy a nála tapasztaltabb ellenfelei sem versenyeztek még ezen a helyszínen, így kiegyenlítettebb a mezőny.

A versenyhétvége többi futamát szombaton 15:30-tól és vasárnap 13:45-től rendezik, és a bajnokság Youtube-csatornáján élőben követhetők lesznek. Ugyanitt az első futam is visszanézhető.

Vissza az iskolapadba: Max Verstappen szentélyében folytatja szezonját Molnár Martin

Friss