2024. április 26. 00:46

KezdőlapWRCNem vette el Breen önbizalmát a tesztbaleset

Nem vette el Breen önbizalmát a tesztbaleset

-

Egy héttel a Monte-Carlo Rally előtt szenvedett balesetet Craig Breen a vadonatúj Ford Puma Rally1 tesztelése közben. Bár a baleset a lehető legrosszabbkor történt, az ír versenyzőnek mégsem vette el az önbizalmát az incidens.

Craig Breen szerdán szenvedett balesetet, amikor a Ford Puma Rally1-gyel tesztelt a hétvégi Monte-Carlo Rally előtt. A baleset következtében az autó egy 15 méteres szakadékba esett és fejtetőn állt meg, de szerencsére versenyzői sérülés nem történt.

Félő volt, hogy a baleset meggátolja Gus Greensmith csütörtöki tesztjét, de az M-Sport csapata presztízskérdést csinálta az esetből és egész éjjelen át tartó szerelés után meg tudták javítani az autót. A fiatal angol versenyző így mégis tudott tesztelni.

Fotó: M-Sport – Ford Puma Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

Az M-Sport utolsó tesztnapja vasárnap volt, amikor a Dakar Rally második helyét megszerző Sébastien Loeb ült a Ford Puma Rally1-be.

Craig Breen a baleset után a dirtfish.com oldalnak elmondta, nem ingott meg az önbizalma és magabiztosan várja a csütörtökön kezdődő szezonnyitó WRC-futamot.

„Továbbra is meg van a kellő önbizalmam – mondta az ír fordos. – Most is azt tudom mondani, amit Paulnak (Nagel) mondtam a teszt reggelén: minden csodálatos, és nagyon magabiztosnak érzem magam. Aztán megtörtént a baleset.

Fotó: M-Sport – Craig Breen, Ford Puma Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

Bármennyire is borzasztó volt a baleset, tudva, hogy milyen erőfeszítéseket tett a csapat a felkészítésnél, mégis csak egy szerencsétlen dolog volt. Nem azért történt, mert túl gyorsan mentem a kanyarba. Szerencsétlen események sorozata kellett, hogy lecsússzunk az útról. Az önbizalmam azonban továbbra is az egekben van.

Az M-Sport és a Ford Performance nagyon intenzíven dolgozott a színfalak mögött, ami miatt nagyon bizakodó vagyok. Alig várom már a Monte-Carlo Rallyt.”

Fotó: M-Sport – Ford Puma Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

A WRC Rally1-es autóit szombaton, Ausztriában mutatták be, és talán a legszebb a Ford Puma lett, mely a festésében is utal a hibrid technológiára.

Az M-Sport összesen négy Ford Puma Rally1-et állít rajtvonalhoz a Montén, amelyeket Sébastien Loeb, Craig Breen, Adrien Fourmaux és Gus Greensmith vezetnek majd. A szezonnyitón Greensmith azonban csak az egyéni bajnokságban gyűjthet pontokat, eredménye nem fog beleszámítani a gyártók bajnokságába.

Forrás:Dirtfish.com

Friss