2024. április 19. 20:28

KezdőlapWRCLoeb több vb-futamon is indulna

Loeb több vb-futamon is indulna

-

Sébastien Loeb számára egyelőre csak a Monte-Carlo Rally biztos idén, de több vb-futamon is indulna. Az azonban csak később dől el, hogy melyek lehetnek ezek.

Sébastien Loeb a 2022-es WRC szezonra az M-Sporthoz igazolt, ami a fordos csapathoz vitte a Red Bullt is, korábban ugyanis csak Adrien Fourmaux-t támogatta Malcolm Wilson csapatában az osztrák energia ital gyártó.

A kilencszeres rally világbajnok a Montén már biztosan részt vesz Isabelle Galmiche navigálásával, azonban a további versenyek csak később dőlnek el.

Loeb azonban szerdán a Dirtfishnek elmondta, hogy szeretne több versenyen is indulni, azonban a Red Bull-lal folytatott tárgyalások a vártnál is nehezebben alakultak.

„Az eredeti terv az volt, hogy több versenyen állunk rajthoz, azonban a szponzorokkal való tárgyalások a vártnál bonyolultabbak lettek – mondta Sébastien Loeb. – Ezért úgy döntöttünk, hogy induljunk egy versenyen először, majd a többit eldöntjük utána. Szóval, nem tudom, hogy lesz-e idén folytatás, vagy sem.”

Loeb azonban nem csak a WRC-ben lenne érdekelt idén.

„Valószínűleg folytatom a versenyzést az Extreme E-ben és a tereprally vb-n is indulok, ezért nem tudom, hogy hány WRC-futamon tudunk résztvenni. Konkrét verseny nincs, amin szeretnék indulni, csupán a naptáron múlik, hogy mit sikerül összehozni.”

Fotó: M-Sport – Malcolm Wilson és Sébastien Loeb, Monte-Carlo Rally 2022

Loeb a Montén Adrien Fourmaux és Craig Breen mellett a gyártók bajnokságában is jogosult pontot szerezni, míg az M-Sport negyedik versenyzője, Gus Greensmith csak az egyéni bajnokságban. Ennek ellenére nem tesz magára nyomást a kilencszeres rally világbajnok.

„A többieken nagyobb a nyomás, mint rajtam. Nekem nincs vesztenivalóm, csupán élvezni szeretném a versenyt és közben egy nagyon gyors hibrid autót vezethetek.”

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke elárulta, Svédország nincs tervben Loebbel, ami miatt több idő lesz tárgyalni a további vb-futamokról.

„Azt hiszem, Svédország nincs tervben, ezért több időnk lesz dönteni a további versenyekről, ahol Sébastien indulna. Van egy nagyobb szünet Horvátországig, ami során kiderül majd, hogy mi lehetséges.

A Montén sok múlik majd, mert egyelőre a szezonkezdésre koncentráltunk, ez mindenkinek lekötötte az idejét. A jövő héten pedig a regeneráció van lesz a legfontosabb.

Szeretnénk Sebet többet látni az autóban, de sok mindent kell még a helyére tenni. Sokat dolgoztunk azért a helyzetért, amiben most vagyunk, ezért nem látjuk az okát, hogy miért ne tudnánk megállapodni a folytatásról.”

Loeb számára az Akropolisz Rally biztosan kiesik, mert ütközik az Extreme E sorozattal, Horvátország és Olaszország pedig csak néhány nappal van a Tereprally világbajnokság (WRRC) versenye előtt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss