2024. március 29. 16:01

KezdőlapWRCLoeb vezet Ogier előtt, Greensmith szakaszt nyert

Loeb vezet Ogier előtt, Greensmith szakaszt nyert

-

Sébastien Loeb délután megtartotta vezető helyét a Monte-Carlo Rally második napján, míg mögé Sébastien Ogier lépett csapattársát, Elfyn Evanst megelőzve. Gus Greensmith megszerezte pályafutása első szakaszgyőzelmét.

A Monte-Carlo Rally második napjának hat szakaszából ötöt fordos versenyző nyert, Sébastien Loeb négyszer, míg Gus Greensmith egyszer tudott legjobb időt autózni, míg a péntek a toyotás Sébastien Ogier szakaszgyőzelmével zárult.

A déli 10,6 másodperces előnyéből Sébastien Loeb délután 9,9 másodpercet megtartott a Ford Puma Rally1-gyel, és az élen állva várhatja a szombati öt szakaszt.

„Nem annyira meglepetés a nap végi első hely, sokkal inkább meglepő volt, hogy a shakedown során az első menet után vezettem. – mondta Sébastien Loeb a nap utolsó szakaszának céljában. „Később próbálgattuk az autó határait, és bár az előnyünk nem túl sok, örülünk, hogy vezetünk.”

Fotó: @World / Red Bull Content Pool / Sébastien Ogier-Benjamin Veillas, Toyota Gazoo Racing

„Délelőtt kissé óvatosak voltunk, délután már többet kockáztattunk. – mondta Sébastien Ogier az SS8 után. „Hiányzik némi stabilitás az autóból, ezért ennél gyorsabbak nem tudunk lenni, de elégedett vagyok a délutánnal.”

„Meglepődtem, hogy ennyi időt veszítettem az utolsó szakaszon. – mondta Elfyn Evans. „Valószínűleg túlságosan óvatos voltam a végén. Kicsit frusztráló így befejezni a napot.”

A toyotás csatában egyelőre Sébastien Ogier áll nyerésre, hiszen délután megelőzte Elfyn Evanst, majd előnyét a nap utolsó szakaszán viszonylag kényelmessé is tette csapattársa előtt.

Amíg Ogier a nap harmadik szakaszát délelőtt, addig Evans délután spórolta el túlságosan, így kettejük között 12,1 másodperc a különbség.

Janus Ree / Red Bull Content Pool / Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe, Hyundai Motorsport

A negyed helyet tartja Thierry Neuville 25,8 másodperccel követve Evanst és 8,9 másodperccel megelőzve Hyundai-os csapattársát, Ott Tanakot, aki a nap utolsó szakaszán tudta megelőzni 2.5 másodperccel a fordos Craig Breent.

Gus Greensmith a hetedik, aki a délutáni második szakaszon megszerezte első szakaszgyőzelmét karrierje során a WRC-ben és 9,2 másodperccel követi Breent.

A legjobb tíz versenyző sorát a toyotás Takamoto Katsuta és Kalle Rovanpera, valamint Oliver Solberg zárja a Hyundaijal.

A Monte-Carlo Rally állás 8 gyorsasági szakasz után
1. Sébastien Loeb/Isabelle Galmiche (FRA) Ford Puma Rally1 1:22:49,0
2. Sébastien Ogier/Benjamin Veillas (FRA) Toyota GR Yaris Rally1 +9,9
3. Elfyn Evans/Scott Martin (GBR) Toyota GR Yaris Rally1 +22,0
4. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (BEL) Hyundai i20 N Rally1 +47,8
5. Ott Tanak/Martin Jarveoja (EST) Hyundai i20 N Rally1 +56,7
6. Craig Breen/Paaul Nagle (IRL) Ford Puma Rally1 +59,2
7. Gus Greensmith/Jonas Andersson (GBR/SWE) Ford Puma Rally1 +1:08,4
8. Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (JPN/IRL) Toyota GR Yaris Rally1 +1:35,9
9. Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (FIN) Toyota GR Yaris Rally1 +2:12,8
10. Oliver Solberg/Elliott Edmondson (SWE/GBR) Hyundai i20 N Rally1 +2:22,9

További eredmények


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss