2024. április 18. 06:02

KezdőlapWRCTänak kiesett, de Solberg folytatása sem biztos

Tänak kiesett, de Solberg folytatása sem biztos

-

Ott Tanak kénytelen volt feladni a versenyt, a Monte-Carlo Rally 11. szakaszán szerzett autósérülés miatt. Az észt versenyző a sisteroni szakasz havas részén csúszott partoldalnak, miután centikkel kerülte el az út másik oldalán a szakadékot. Oliver Solberg sem biztos, hogy folytatja a szombati versenyt. 

Thierry Neuville és Ott Tanak sem vitt magával szöges gumit a Monte-Carlo Rally szombat délelőtti szakaszaira, ami leginkább a harmadik pályán kellett volna, ahol komoly havas, jeges részek voltak.

Fotó: Hyundai Motorsport GmbH // Ott Tanak, Hyundai i20 N Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

Amíg a Hyundai belga versenyzője egy forgással megúszta a szakaszt, addig a 2019-es világbajnok észt versenyző partoldalnak csúszott, és autójának eleje megsérült.

Tanak bár a szakaszt be tudta fejezni, a gumiszerelési zónába már nem ért el, később pedig csapata megerősítette, hogy az észt versenyző ma már nem folytatja.

Ott Tanak 2020-ban egy hatalmas eséssel fejezte be a Montét a Hyundai versenyzőjeként, majd tavaly három defektet követően esett ki. Idén, szombat reggel is kapott egy defektet.

Fotó: Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH // Oliver Solberg–Elliott Edmondson, Hyundai i20 N Rally 1, Monte-Carlo Rally 2022

Oliver Solberg ugyancsak a verseny feladását fontolgatja, miután autójába üzemanyaggőz szivárgott szombat délelőtt. Részben ennek volt köszönhető a kicsúszása a szombati második szakaszon. Itt elcsúszott az útról, de a szurkolók egy kötél segítségével visszarángatták a Hyundai i20 N Rally1-et az útra. Az incidenssel összesen 35 perce veszített.

A svéd licenccel induló versenyző akkor folytatná a mai napot, ha sikerülne a problémát a Hyundainak megoldani.

Fotó: Hyundai Motorsport GmbH // Thierry Neuville–Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

A Hyundai Motorsport csapata csupán Thierry Neuville révén tud már csak eredményt elérni, aki szombat délben a negyedik helyen állt, de egész nap lengéscsillapító problémával küzdött. Ez a 12. szakaszon még komolyabbá vált, ahol közel négy percet veszített és a hatodik helyre esett vissza. 

Neuville számára azonban nincs veszve semmi, hiszen a verseny első két helyezettje, Ogier és Loeb, nem indulnak a teljes szezonban, így a világbajnoki címért sem tudnak harcba szállni. Az állandó résztvevők között a 12. szakasz után Breen, Rovanperä, Katsuta, Neuville, Greensmith volt a sorrend.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss