back to top
2024. június 14. 20:36

KezdőlapWRCSolberg: 25-en húztak ki - FRISSÍTVE

Solberg: 25-en húztak ki – FRISSÍTVE

-

Nem indult jól a szezonja Oliver Solbergnek, aki a Monte-Carlo Rally első napján az átbeszélő hibájával küzdött, szombaton pedig egy rejtélyes üzemanyaggőz szivárgás miatt veszítette el koncentrációját és esett árokba. A szurkolók azonban kihúzták, a Hyundai csapat megjavította az i20 N Rally1-et, Oliver pedig egy jó alvás után tisztafejjel folytathatja a versenyt. 

Negyven perc hátránnyal a 48. helyen áll Oliver Solberg és Elliot Edmondson a Monte-Carlo Rallyn miután a 10. gyorsaságin árokba estek és csak fél óra múltán tudták folytatni a versenyt. 

„Ugyanaz a probléma volt az autóba jutó üzemanyaggőzökkel, mint az előző napokon – mesélte Solberg. – A 10. szakaszon kb. a pálya közepén elvesztettem a koncentrációmat, és egy közepes sebességű jobbos kanyarban lecsúsztunk az útról. 

Fotó: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport GmbH // Oliver Solberg –Elliot Edmondson, Hyundai i20 N Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

Csodával határos módon sikerült kiszabadítani az autót, és folytatni tudtuk a rallyt. Tényleg nem hittem, hogy sikerülni fog – körülbelül 25 nagyon eltökélt szurkoló tolta, húzta az autót. Szerencsére csak kozmetikai kárt okoztunk rajta. 

A délutánt innentől kezdve csak a tapasztalatszerzésre  használtuk fel. Az, hogy a havas 13. gyorsaságin a harmadik leggyorsabb időt értem el, ami minden idők legjobb szakaszeredményem, szép lezárása volt egy igazán nehéz napnak.“


Fotó: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport GmbH // Oliver Solberg–Elliot Edmondson, Hyundai i20 N Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

Solberg folytatása korábban veszélyben volt, hiszen csak akkor akart nekivágni a Monte-Carlo Rally utolsó napjának, ha a benzingőz szivárgást meg tudja oldani a csapat. 

„Ez sikerült – mosolygott reggel a WRC élő közvetítésében. – A tegnapi nap után úgy aludtam, mint akit kiütöttek, úgyhogy minden rendben.“

FRISSÍTVE:

Úgy tűnik, mégsem volt minden rendben, hiszen a vasárnapi első szakasz után Solberg orvosi okok miatt feladta a Monte-Carlo Rallyt.

„A 7. leggyorsabbak voltunk a 14. gyorsaságin, de a szakasz után megegyeztünk a csapattal, hogy kiállunk, mivel nem éreztük jól magunkat az elmúlt napok gázproblémái után.” – írta Oliver a közösségi oldalán.

Friss