2024. április 25. 23:00

KezdőlapWRCSami Pajari történelmi győzelme

Sami Pajari történelmi győzelme

-

A junior világbajnoki cím védője, Sami Pajari ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: megnyerte a Monte-Carlo Rally WRC3-as kategóriát, ahol az idei évtől Ford Fiesta Rally3-as autókkal lehet indulni.

A finn Sami Pajari a Monte-Carlo Rally szakaszainak több, mint felét megnyerve 7,6 másodperc előnnyel nyerte a WRC3-as kategóriát az idei évtől nagyobb turbószűkítővel rendelkező Ford Fiesta Rally3-mal. A WRC3 Open kategóriában Jan Cerny lett a második és Enrico Brazzoli a harmadik.

A kategóriában indult László Zoltán és Begala Tamás is, akiknek a versenyét kollégánk, Hund Gábor is segítette távoli jégkémként. Ennek ellenére sajnos a magyar kettős a szombati utolsó szakaszon kiesett.

„Izgalmas volt látni, hogy ezen a hétvégén elkezdődött az új WRC3-as bajnokság a Ford Fiesta Rally3-as autókkal – mondta Maciek Woda, az M-Sport Poland ügyvezető igazgatója. – Ez egy büszke és történelmi pillanat volt az M-Sport Poland számára, mivel egy újabb mérföldkő a Rally3-as kategória és a Ford Fiesta Rally3 számára.

A Monte az egyik legtrükkösebb verseny mind közül, így már csak a befejezése is nagy szó, a kategóriagyőzelem csak hab a tortán. Nem volt könnyű a verseny és komoly csatát vívtunk Jan Cernyvel, ami mutatja, hogy bárki azonnal versenyképes lehet a Rally3-as autóval.

A csapat nagyszerű munkát végzett ezen a versenyen is és végül kifizetődött a fáradozás. Végül szeretnék gratulálni az M-Sport csapatának, Sébastien Loeb és Isabelle Galmiche győzelméhez. Különleges pillanat volt Craig Breen dobogós eredménye, valamint Gus Greensmith szakaszgyőzelme is. Mindketten az M-Sport Poland által épített autókkal kezdték karrierjüket a WRC-ben. Gratulálok mindenkinek.”

„Azért jöttünk a Montéra, hogy tanuljunk és tapasztalatot szerezzünk az autóról és a versenyről egyaránt – mondta Sami Pajari, aki tavaly a Rally Hungaryn exkluzív interjúban számolt be a Rallycafe.hu-nak pályafutása kezdetéről. – Ezt elértük és megfeleltünk minden elvárásnak, amit magunk elé állítottunk.

Csütörtökön a biztonságra törekedtünk, péntek reggeltől pedig elkezdtünk gyorsulni. Volt némi probléma itt-ott, de összességében jó volt az érzés az autóban. Szombaton minden tökéletesen működött és nagyszerű időket tudtunk teljesíteni, miközben a nehezebb szakaszokon óvatosak is voltunk. Az utolsó napon jó tempóval tudtunk közlekedni, és probléma nélkül éltük túl az utolsó nehéz szakaszt.”

Friss