2024. március 19. 03:42
KezdőlapWRCHamiltont kirabolták, Ogier szerint

Hamiltont kirabolták, Ogier szerint

-

Lewis Hamilton ki lett rabolva a 2021-es Forma–1-es világbajnoki címet illetően, vélte egy interjú során a nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier.

A Forma–1 Abu Dzabi Nagydíján történtek továbbra is megosztják a közvéleményt, a sportolókat és a közszereplőket egyaránt. A verseny utolsó körében Lewis Hamiltont megelőzte Max Verstappen a biztonsági autós fázis után, aki megnyerte a versenyt és megszerezte első világbajnoki címét.

Lewis Hamilton a verseny után eltűnt a nyilvánosság elől és sokan, még saját csapata, a Mercedes is attól tart, hogy befejezi karrierjét a szezonzárón történtek miatt.

Most Sébastien Ogier szólalt meg az ügyben, aki úgy véli, kirabolták Lewis Hamiltont a vb-címet tekintve.

„Lewis Hamilton nagyon versenyképes továbbra is és a jelenlegi legjobb csapatban van, ezért azt gondolom, hogy vissza fog térni az F1 mezőnyébe – mondta Sébastien Ogier az RMC-nek.

– Nagyon nehéz helyzet lehetett számára az Abu Dzabi Nagydíj leintése utáni pillanat. Úgy érezhette, hogy kirabolták, és valóban kirabolták, ne féljünk ezt kimondani. Nagyon tisztelem Max Verstappent és nagyszerű szezonja volt, de az utolsó verseny hétvégéjét Lewis Hamilton uralta, és egészen a verseny végéig az élen állt, egészen a végéig.

A szezon során bármelyikük számára elérhető volt a világbajnoki cím, de ha csak a szezonzáró hétvégét nézzük, akkor jogosan érzi úgy Hamilton, hogy kirabolták.”

Egy hónap múlva már kezdődnek az F1-es tesztek, azonban Lewis Hamilton jövője továbbra sem ismert. A Mercedes február 18-án mutatja be új autóját, ahol valószínűleg idei versenyzőinek, George Russellnek és Lewis Hamiltonnak is jelen kell lennie, ezért addig valószínűleg döntenie kell a hétszeres F1-es világbajnoknak a jövőjéről.

Amíg Lewis Hamilton elvesztette a nyolcadik vb címet, addig csapata, a Mercedes sorozatban nyolcadik alkalommal lett világbajnok az F1-ben.

Sébastien Ogier közben a múlt hétvégén már elkezdte idei szereplését a WRC-ben, és a Monte-Carlo Rallyn a második helyen zárt, miután az utolsó előtti szakaszon defekt miatt elvesztette a vezető helyet Sébastien Loebbel szemben. Saját vereségéről azonban úgy vélekedett, hogy Loeb nem lopta el tőle a Monte-Carlo Rally győzelmét.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:grandpx.news

Friss