2024. április 16. 16:31

KezdőlapWRCDurván szól a Toyota Rally1 a hóban – Videó

Durván szól a Toyota Rally1 a hóban – Videó

-

Kalle Rovanpera, épphogy véget ért a Monte-Carlo Rally, szerdán már a finn hóban tesztelt a Toyota GR Yaris Rally1-es autójával.

Kalle Rovanpera a Monte-Carlo Rallyt a negyedik helyen és a harmadik legtöbb ponttal fejezte be, majd szerdán máris visszaült a Rally1-es autójába, hogy a havas finn utakon tesztelje az új autót.

„Elsőre nagyon jók az érzések az autóval – mondta Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. Rengeteg munka vár még ránk, mert először mentünk vele van igazi hóban. Érdekes lesz látni, hogy mit tudunk elérnie. Sok a tennivaló, de van még jó néhány tesztnapunk.”

A Montén nagyon nehezen indult Kalle Rovanpera versenye, aztán három szakaszt, köztük a Power Stage-et is sikerült megnyernie. Mivel a versenyen a harmadik legtöbb pontot szerezte, és Sébastien Loeb, valamint Sébastien Ogier sem indul Svédországban, így ott Rovanperänak kell az első napon takarítania.

„Nincsenek komoly célok Svédországra – mondta Harri Rovanperä fia. – A Monte előtt sem voltak. Természetesen Svédországban igyekszem jobb munkát végezni, mint az előző versenyen. A Monte után nem lesz nehéz javítani a verseny kezdetén, igyekszünk már a verseny elején jó tempóban lenni.”

Ha még néznéd a Yaris Rally1-et hóban, megmutatjuk Evans tesztjét is: 

Kalle Rovanpera számára a hó az igazán otthonos közeg, hiszen már nyolc évesen hóban tette meg első métereit autót vezetve, majd a Toyota Yaris WRC-t is először a havas Lappföld Rallyn vezethette 2020-ban.

A 21 éves finn versenyző 2020-ban az ötödik, tavaly pedig a negyedik helyet szerezte meg a WRC-ben. Első dobogós eredményét a 2020-as Svéd Rallyn szerezte meg WRC futamon Sébastien Ogier-t legyőzve, majd a tavalyi Arctic Rallyn a második, az Ypres Rallyn a harmadik helyen ért célba. Rovanpera első WRC futamgyőzelmét 2021-ben Észtországban szerezte, majd eredményét a görög Akropolisz Rallyn megismételte.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss