2024. április 24. 17:53

KezdőlapWRCToyota: Ez nagyon fájt – Videó

Toyota: Ez nagyon fájt – Videó

-

A Toyota technikai igazgatója, Tom Fowler bevallotta, nagyon fájdalmas pillanat volt a csapat számára, amikor Sébastien Ogier a Monte utolsó előtti szakaszán defektet Kapott, amivel elvesztette a győzelem lehetőségét.

Sébastien Ogier 24,8 másodperccel előzte meg Sébastien Loeböt a Monte-Carlo Rally második vasárnapi szakaszát követően, azonban a harmadik szakaszon defektet kapott a WRC toyotás címvédője, és 9,5 másodperc hátránnyal a második helyre esett vissza.

A nyolcszoros világbajnok a záró szakaszon pedig annyira szerette volna ledolgozni hátrányát, hogy korábban rajtolt a kelleténél, amit 10 másodperc büntetést is kapott, így végül 10,5 másodperc előnnyel nyert a fordos, kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb.

A Toyota technikai igazgatója, Tom Fowler a Dirtfishnek beszélt a verseny végén történt drámákról.

„Nagyon közel voltunk a győzelemhez, ezért nagyon fájó pillanat volt Sébastien Ogier defektje – mondta Fowler. – Azt hiszem, abban a pillanatban még nem hevertük ki Elfyn Evans előző napi elvesztését.

Elfyn nagyon jól vezetett, de az a kanyar kifogott rajta, miközben olyan gyors próbált lenni, hogy át tudja venni a vezetést. Ha ez sikerült volna, akkor Elfyn vezetett volna, Ogier pedig második helyen állt volna. Ez egészen más képet mutatott volna vasárnap délután.

A verseny összképe viszont pozitív volt, de vasárnap délután mégsem voltunk boldogak. Amikor egy verseny után pozitív benyomásokkal mész vissza a központba, a következő versenyig azt hiheted, hogy te vagy a legjobb, aztán a következő versenyen elvernek. Most némi fájdalommal tértünk vissza, amit fel fogunk használni a Svédországra való felkészülésnél.”

A Toyota ezen a héten egy-egy napot tesztelt mindhárom versenyzőjével, Elfyn Evansszel, Kalle Rovanperäval és Esapekka Lappival is a finn hóban.

„Az első tesztek megmutatták, hogy miként teljesít a motor és a karosszéria a hóban. Sikerült előre lépni a legutóbbi tesztelés óta, és tudjuk, hogy merre kell haladnunk.”

A Toyotánál nem fordult elő műszaki hiba a Montén, amit Fowler nagyon pozitívnak gondol.

„Igazán biztató, hogy mind a négy autónk műszaki hiba nélkül ment a szezonnyitón. Rendben, a shakedown szakaszon volt némi probléma Takamoto Katsuta autójával, de ez volt az utolsó megépített autónk és néhány alkatrésszel nagyon kellett sietnünk.

A Monte után Kalle Rovanpera vezeti a bajnokságot a főállású versenyzők között, míg a gyártók bajnokságában 3 pont a hátrányunk, ami semmi, ahhoz képest, hogy a világbajnoknak 400 pont körül kell gyűjtenie.”

Forrás:dirtfish.com

Friss