2024. április 25. 11:51

KezdőlapWRCOgier Le Mans-ban indul

Ogier Le Mans-ban indul

-

Sébastien Ogier, a nyolcszoros rally világbajnok az endurance-világbajnokságon (WEC) szereplő Richard Mille Racing versenyzője lesz 2022-ben, és elindul Le Mans-ban is.

A nyolcszoros rally világbajnok Sébastien Ogier az idei évre a WEC-ben induló Richard Mille Racinghez igazolt írta meg a WEC hivatalos oldala, a csapat 2020-ban indult először a sorozatban, idei harmadik szezonjukban pedig az LMP2-es kategóriában fognak indulni az Oreca 07 Gibson autóval.

Ogier csapattársa Lilcu Wadoux, az Alpine Elf Euro Cup első női futamgyőztese lesz, továbbá Charles Milesi lesz, aki tavaly három futamot nyert a Team WRT-vel, köztük a Le Mans-i 24 órás versenyt. Milesi komoly szerepet játszott abban, hogy a Team WRT tavaly megnyerte az LMP2-es csapatok bajnoki címét.

2021-es WEC szezon végén Sébastien Ogier és Charles Milesi is tesztelhette a Toyota hibrid Hypercarját.

A Richard Mille Racing mindhárom francia versenyzőjét támogatja a Philippe Sinault által irányított Signatech csapat, mely az elmúlt hat évben két vb-címet és három Le Mans-i győzelmet aratott az LMP2-ben.

„Eddig a rally karrieremre koncentráltam, de már régóta gondolkoztam a WEC kipróbálásán is – mondta Sébastien Ogier. – Az LMP2 egy nagyszerű kategória és a legjobb módja annak, hogy elérjem az endurance versenyzés legmagasabb szintjét és fejlődni tudjak ebben a szakágban.

Újonc leszek a mezőnyben, de szeretném jól érezni magam, miközben megismerem a határokat és kiderítem, mennyire tudom megközelíteni a legjobb versenyzőket. Charles és Lilou, valamint én is három különböző világból érkezünk és érdekes lesz különböző tapasztalatainkat összekapcsolva segíteni a régóta mellettem lévő Richard Mille csapatát.

Csábító ez a kaland, és tisztában vagyok vele, hogy sokat kell tanulnom és nagyon sok tapasztalatot kell szereznem. A rallyban mindig jó alkalmazkodó képességem volt, ezért ebben bízok most is.”

„Örömmel folytatjuk ezt az izgalmas kalandot a Richard Mille Racing csapatával – mondta Philippe Sinault, a Signatech igazgatója és csapatmenedzsere. – Minden projektünkben emberközpontú megközelítést alkalmaztunk és ez a három versenyző tökéletesen illik ehhez. Sébastien Ogier elmondta, hogy szeretné kipróbálni tudását az állóképességi versenyzésben, és hatalmas tapasztalattal rendelkezik az autósport egy területén.”

A 2022-es WEC szezon a floridai Sebringben indul március 16-18. között. Ogier a tervek szerint a Richard Mille Racing színeiben mind a hat vb-futamon részt vesz, így az Akropolisz és a Japán Rallyn egészen biztosan nem indul idén a rally világbajnokságon.

2022-es FIA endurance-vb naptára
március 18.: 1000 mérföld Sebring (USA)
május 7.: Spa-Francorchamps 6 órás (Belgium)
június 8-12. : Le Mans-i 24 órás (Franciaország)
július 10.: Monza 6 órás (Olaszország)
szeptember 11.: Fuji 6 órás (Japán)
november 11.: Bahreini 8 órás (Bahrein)

Forrás:fiawec.com

Friss