2024. március 28. 19:39

KezdőlapWRCÚj-Zéland Rally: Már biztosan lesz hazai induló

Új-Zéland Rally: Már biztosan lesz hazai induló

-

Az Új-Zéland Rally már biztosan lesz hazai színekben induló versenyző, miután Emma Gilmour megerősítette rajthoz állását a WRC futamon.

Az új-zélandi Emma Gilmour az első hivatalos nevezője az idei Új-Zéland Rallynak, írja a stuff.co.nz oldal.

Az Ázsia-Óceánia Rally Bajnokság (APRC) 2009-es második helyezettje idén rajthoz áll az Extreme E sorozatban a McLaren versenyzőjeként, Tanner Foust csapattársaként.

Emellett elkötelezte magát az Új-Zéland Rally mellett is, mely 2012 után tér vissza idén a WRC naptárba.

„Nagyon izgatott vagyok – mondta Emma Gilmour az új-zélandi lapnak. – Nem gondoltam volna, hogy újra a WRC naptár része lehet Új-Zéland, de az a kemény munka, amit a szervezők végeztek végül meghozta eredményét. A motorsport számára ez fantasztikus dolog, mert mindannyian úgy nőttünk fel, hogy Új-Zéland partjai mentén megrendezték a versenyt. Emlékszem, hogy láthattam a versenyen Possum Bourne-t, Colin McRae-t. Most azonban tíz évig nem láthattunk ilyen versenyzőket. Az, hogy idén a WRC futam visszatér és újra világklasszis versenyzőket lehet látni, igazán nagyszerű dolog. Ez a lehetőség kiváló Új-Zélandnak is, mivel így megmutathatjuk, hogy nyitottak vagyunk a jó üzletek iránt.”

Gilmour egy Suzukival áll rajthoz az Új-Zéland Rallyn.

Peter Johnston, az Új-Zéland Rally elnöke üdvözli Emma Gilmour rajthoz állását a versenyen.

„Emmát a világ egyik legjobb női versenyzőjének tartom, így fantasztikus, hogy indul az Új-Zéland Rallyn – mondta Johnston. – Kiválóságát bizonyítja a McLarentől kapott szerződése is. Emma igazán nagyszerű nagykövete a sportágunknak, a nők nagykövete Új-Zélandon, és büszke vagyok rá, hogy ő az első nevező a versenyre.”

A verseny elnöke szerint Hayden Paddon nevezése is hamarosan megerősítésre kerül.

„Hayden bejelentése is hamarosan megtörténhet. Nagyon komolyan dolgozik azon, hogy indulni tudjon, de vannak még páran helyi versenyzők, akik szintén indulni kívánnak.”

Az Új-Zéland Rallyt szeptember 29. és október 2. között rendezik meg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:stuff.co.nz

Friss