2024. április 24. 09:01

KezdőlapWRCVettel rallyzna, az M-Sport tárt karokkal várja

Vettel rallyzna, az M-Sport tárt karokkal várja

-

Sebastian Vettel a Bajnokok Tornájának egyéni versenyében a második helyet szerezte meg Sébastien Loeb mögött. A négyszeres F1-es világbajnoknak nagyon tetszett a havas versenyzés, ami után úgy nyilatkozott, hogy szívesen kipróbálná a rallyt. Az M-Sport máris tártkarokkal várja. 

2020 után idén újra megrendezték a Bajnokok Tornáját, ezúttal Svédországban, a Balti-tenger jegén, havas szakaszon.

A körülmények leginkább a rally versenyzőknek, vagy rallyversenyzői múlttal rendelkezőknek kedvezhettek, amit jól mutat, hogy a szombati Nemzetek Tornáján a Petter Solberg és fia, Oliver által alkotott Team Norway nyert, valamint, hogy vasárnap az egyéni versenyen során Sébastien Loeb lett a végső győztes.

Vettel
Fotó: Race of Champions

A kilencszeres rally világbajnok mögött azonban az a Sebastian Vettel zárt, aki egész hétvégén élvezte a havas vezetést, szinte egy pillanatra sem hagyta abba a mosolygást.

A négyszeres, F1-es világbajnok, az Aston Martin csapatának német versenyzője a Dirtfishnek elárulta, szívesen kipróbálná magár a rallysportban.

„Sok fejlődésre lenne szükségem a megfelelő teljesítményhez – mondta Sebastian Vettel. – Ugyanakkor nagyon élvezem a rallyzást. Mindig is szívesen néztem, hogy mit csinálnak a versenyzők. A rally azonban egy másik tudományág. Az ember jól tud szórakozni egy ilyen autóban, de messze elmarad az ott versenyzőktől.

Nagyon megfogott ez a sport, ebéd közben is sokat beszélgettem róla, hogy jobban megértsem. Nem csak be kell ülni az autóba és vezetni kell. Hasonlóan az F1-hez, vagy bármely más sporthoz, rengeteg munka folyik a színfalak mögött a rallyban is.

Jónak kell lennie a tempónak, fel kell írni az összes információt, hasonlóan ahhoz, amit mi csinálunk a verseny előtt és után. A sport azonban fejlődik és nem csak vezetni kell, ez egy nagy kihívás is. Nem könnyű belevágni a rallysportba és jónak is lenni ott. Időre és tapasztalatra van szükség, de ha valaki adna nekem egy lehetőséget és sok ideje van, szívesen kipróbálnám magam.”

Erre a kijelentésére többen is reagáltak, többek között az M-Sport hivatalos közösségi oldalán jelezte Vettelnek, várják a jelentkezését:

„Azt gondolom, hogy pilótaként több lehetőség van a rallyban játszani az autóval, és nagyobb a mozgástér – folytatta a német. – Amikor egy autó megcsúszik, van lehetőség azonnal javítani, csak egy kis idő vesztést jelent. Természetesen nehéz belépni abba a kis ablakba, ahol elmondhatod, hogy tökéletes a dolog, de a rally egy olyan sport, amit kifejezetten élvezek.”

Hát akkor kedves Sebastian dobj gyorsan egy e-mailt az M-Sportnak, hadd lássunk egy Ford Puma Rally1-ben!

Forrás:dirtfish.com

Friss