2024. április 20. 06:45

KezdőlapWRCAz M-Sport ennyit vár Loebtől

Az M-Sport ennyit vár Loebtől

-

További négy versenyen szeretné látni az M-Sport színeiben idén Sébastien Loeböt Malcolm Wilson, hogy a Monte-Carlo Rallyn elkezdett sorozatot tovább folytassák.  

Négy versenyt vettünk még célba – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója a WRC hivatalos oldalának. – Jelenleg ezen dolgozunk. Svédországban eleve nem számítottunk Sebre, míg Horvátországot ő mondta, hogy kihagyja. Most megnézzük, hogy milyen versenyek jöhetnek még szóba, szeretnénk minél előbb a csapatban látni újra őt és Isabelle Galmichét.”

Loeb idén nyolcadszor tudta megnyerni a Monte-Carlo Rallyt, ráadásul olyan lazán, hogy semmit sem állított a Ford Puma Rally1-en, így az M-Sport 2018 után tudott újra vb-futamot nyerni.

Amit Sébastien Loeb csinált a Montén, az elképesztő. Egy évet kihagyott a WRC-ben, majd szinte úgy esett be a Dakarról, alig tesztelt a Ford Pumával és Isabelle-lel még egyszer sem versenyzett vb-szinten.”

Loeb tehát Svédországot és Horvátországot kihagyja, de a Portugál Rallyn 2007 és 2008 után ismét megcélozhatja a győzelmet.

A kilencszeres rally világbajnok idén a Dakaron Nasser Al-Attiyah mögött a második helyen zárt, majd jött a Monte, februárban pedig a Bajnokok Tornája, melynek egyéni küzdelmeit megnyerte Sebastian Vettel előtt. A francia legenda az idén folytatja az Extreme E szereplést is, valamint indul a tereprally vb (W2RC) szezonjában is a Prodrive versenyzőjeként.

Az M-Sport Svédországban Craig Breent, Gus Greensmith-t, Adrien Fourmaux-t és Lorenzo Bertellit indítja a Ford Puma Rally1 volánjánál.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss