2024. március 28. 09:40

KezdőlapWRCIngram szakít navigátorával

Ingram szakít navigátorával

-

Chris Ingram és Ross Whittock, emlékezetes módon, a 2019-es Rally Hungary-n szerezték meg az Európa-bajnoki címét, és azóta is közösen dolgoztak a pályafutásuk építésén, most azonban külön utakra lépnek.

Chris Ingram és Ross Whittock közel öt éve versenyeztek együtt, 2017 óta 29 versenyen indultak, az első évben az ERC3 és az ERC U27 junior, 2019-ben az ERC bajnoki címet nyerték meg.

A 2017-es szezon második felében választottam Rosst navigátoromnak, és segítségével nyertem meg az ERC junior bajnoki címét az Opel csapatában – írta közleményében Chris Ingram. – Azóta sok dolgot elértünk az Eb-n és vb-n a Toksport csapatában, de eljött az ideje a válásnak. Sok szerencsét kívánok Rossnak és köszönöm az ő és családja támogatását.”

A szakítás a karrierem egy sikeres fejezetének végét jelenti, a döntés azonban mindkettőnknek segít majd a sportban – írta Ross Whittock. – Szeretnék köszönetet mondani Chrisnek a partnerségért és közös sikerekért, minden jót kívánok neki a jövőben. Számomra új fejezet kezdődik, melyet izgatottan várok.”

Ingram egyelőre új navigátorát nem jelentette be, legközelebb március 18-19. között az Egyesült Királyságban fog versenyezni.

A brit páros a Montén a WRC2 junior mezőny negyedik helyét szerezte meg a cseh Erik Cais, az orosz Nikolay Gryazin és a luxemburgi Grégoire Munster mögött. A WRC2 mezőnyében a hetedik helyen zártak. Svédországban nem terveztek indulni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss