2024. március 29. 02:59

KezdőlapWRCGreensmith Rally2-es autóra vált

Greensmith Rally2-es autóra vált

-

Gus Greensmith öt év után ismét egy rally vb-n kívüli versenyen indul, amikor jövő héten egy norvég bajnokin Ford Fiesta Rally2-vel áll rajthoz.
 
Gus Greensmith két év után ismét Ford Fiesta Rally2-es autóba ül, hogy a jövő héten rajthoz álljon a norvég Numedallsrallyn, ami segít neki és navigátorának, Jonas Andersonnak a Svéd Rallyra való felkészülésben, írta meg a Dirtfish.
 
Az M-Sport brit-norvég párosa jövő héten a Ford Puma Rally1-gyel fog tesztelni, majd a hétvégén indul a norvég versenyen, ahol hét szakaszt kell teljesíteni.
 
Greensmith a 2017-es finn AutoGlim Rallyn indult utoljára vb-n kívüli versenyen, Rally2-es autóban pedig a 2019-es Spanyol Rallyn állt rajthoz utoljára.
 
Az angol pilótának jól jön a havas tesztverseny, hiszen eddig csak három havas rallyn indult, kétszer Svédországban, és tavaly a finn Arctic Rallyn.
Greensmith összesen három versenyen indult korábban Rally2-es, és 22 versenyen R5-ös Forddal. A 2018-as Mexikó Rallyn és az Argentin Rallyn második, a Finn Rallyn, valamint a Wales Rally harmadik helyen zárt a WRC2-ben.
2019-ben a WRC2 Pro kategóriában a Montén, és Törökországban is nyerni tudott, míg Argentínában második, Svédországban, Chilében és Walesben pedig harmadik helyen zárt, év végén pedig a harmadik helyet szerezte meg Kalle Rovanpera és Mads Ostberg mögött.
 
Norvégiában Ole Christian Veiby, Marius Aasen, Eyvind Brynildsen és Frank Tore Larsen lesznek Greensmith fő riválisai.

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss