2024. április 26. 23:47

KezdőlapWRCMegbukott a rénszarvas teszten a Svéd Rally 

Megbukott a rénszarvas teszten a Svéd Rally 

-

A Svéd Rally szervezői rénszarvas mozgás miatt két szakasszal rövidítették a világbajnoki futam programját. 

Rénszarvasok jelentek meg a Svéd Rally szombati napjának környékén, az Örtrask szakasz környékén, ami miatt ott nem lehet sem a versenyzők, sem pedig az állatok biztonságát garantálni. Ezért a verseny szervezői törölték ezt a szakaszt. 

20,52 km-es Örtrask a Svéd Rally 9. és 13. szakasza lett volna a törlés után 17 szakaszból fog állni a program. 

“Sajnos a jelenleg kialakult időjárás miatt váratlanul rénszarvascsordák jelentek meg a szakasz környékén – mondta Glenn Olsson, a Svéd Rally vezérigazgatója. – Emiatt megkerestek minket a helyi gazdálkodók, akik visszautasították a szakasz használatát.

Mindkét fél több lehetséges megoldást is felvázolt, de végül egyik sem lett volna jó megoldás. Ez egy későn jött változtatás, de mindkét fél próbált megoldást találni, eredménytelenül.

Ez is azt mutatja, hogy előfordulhatnak olyan problémák, melyek miatt változtatni kényszerülünk a verseny útvonalán. Hiába dolgozott a megoldáson sok ember, végül el kellett fogadnunk, hogy idén nem tudjuk ezt a szakaszt használni.” 

“A WRC Promóter és az FIA tiszteletben tartja a szervezők döntését – mondta Simon Larkin, a WRC versenyszervezője. – Összességében az Umeába való költözés pozitív lépés a verseny szempontjából és továbbra is bízunk a verseny sikeres lebonyolításában, és hogy a versenynek hosszú távon nagy jövője van a régióban.“ 

A havas rendezvény versenyhossza a törölt szakaszok miatt 262,70 km-re változott. 

A verseny útvonalát és egyéb érdekes információkat itt találsz: Svéd Rally – minden, amit tudnod kell.

Friss