2024. április 26. 19:46

KezdőlapWRCA Toyota odavert

A Toyota odavert

-

Mind a négy Toyota Yaris Rally1 az első hatban van a Svéd Rally első napja után, így nem csoda, ha a csapatvezető Jari-Matti Latvala, és a három első csapatba tartozó versenyző is elégedetten nyilatkozott pénteken a szervizparkban.

„Nagyon izgalmas nap volt a Svéd Rally első napja. Elégedettek lehetünk az autóink és a versenyzőink teljesítményével, és bár a nap végén nem vagyunk egészen az élen, a különbségek nagyon kicsik. Sok versenyzőnek még mindig megvan a lehetősége a győzelemre, és Kalle, Elfyn és Esapekka mindenképp köztük van. Kalle nagyon jó munkát végzett első autóként a pályán, amiről tudjuk, hogy itt elég nehéz, de nagyon jól küzdött. Elfyn is keményen nyomta péntek délután, és azonnal visszatért a küzdelembe. És nagyon örülök Esapekka teljesítményének, főként ha figyelembe vesszük, hogy nincs olyan versenyrutinja mint a többieknek” – összegzett Jari-Matti Latvala csapatvezető.

Evans
Fotó: Janus Ree / Red Bull Content Pool

„Nem vagyok teljesen elégedett a napommal. Reggel nem éreztem magam teljesen egységesnek, és úgy éreztem, mehettem volna jobban is. A délután elég jól indult nehéz körülmények között, de valószínűleg kicsit többet vettünk ki a gumikból, mint szerettem volna. Ennek megfizettük az árát az utolsó szakaszon, ami csúszós volt a friss jéggel és sok elágazással, és nehéz volt a kigyorsítás. Az abroncskezelés havon olyan dolog, amin tavaly óta próbálok dolgozni, és nyilvánvalóan van még tennivalóm. De még mindig jó helyzetben vagyunk holnapra” – mondta a harmadik helyen álló Elfyn Evans.

Rovanpera
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

„Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a pozícióban lehetek az első nap estéjén. Jobb nap volt, mint amire számítottam ezzel a rajtpozícióval. A reggeli kör különösen jó volt, jó helyen álltunk a versenyben, és az autó is jól működött ilyen körülmények között. Arra számítottunk, hogy a második kör nehezebb lesz, és az is lett. Néhol nagyon nehéz volt, a mély nyomvályúk miatt. De jól sikerült, hiba nélkül, és a nap végén visszakaptunk egy kis időt a jó gumimenedzsmenttel. Holnap ugyanazon a rajthelyünkön leszünk, mint riválisaink, és remélhetőleg harcolni tudunk velük” – mondta Rovanpera, aki 4,3 másodperc hátránnyal fejezte be a napot a vezető Neuville mögött.

Svéd Rally Lappi
foto: Toyota Gazoo Racing WRC

„Jó visszatérési volt számomra. Nem tökéletes nap, de  majdnem. Annyira jó, hogy harcban lehetek a dobogóért, ami a cél volt a verseny előtt, és talán még a győzelemért is megküzdhetek. A különbség kevesebb, mint tíz másodperc, szóval bármi megtörténhet. Nagyon jó volt már reggel megszerezni a szakaszgyőzelmet, ez plusz lökést adott nekünk a napra. Ma is jól érzem magam az autóban, és kipróbáltam néhány dolgot a beállításokkal. A hibrid extra teljesítménye őrült érzés, különösen a kszűkebb utakon. De jobban készen állok a holnapra, mint az első nap reggelére” – nyilatkozta a negyedik Esapekka Lappi.

Friss