2024. április 19. 06:10

KezdőlapWRCA Svéd Rally marad Umeában 

A Svéd Rally marad Umeában 

-

A Svéd Rally az idei évre új központot talált Umeában, ahol a következő két évben is maradni fog, jelentette be a WRC Promótere és a verseny vezérigazgatója.

A Svéd Rally Karlstadból Umeába költözött az idei évre, ahol végre nem volt probléma a hóval, és a hideggel. A WRC Promótere és a verseny szervezője pedig a folytatásról is meg tudott egyezni, így a verseny központja 2024-ig nem fog változni. 

“Ez a megállapodás biztosítja Svédország helyét a WRC naptárában a következő két évre is – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyigazgatója. – Így biztonságba került a WRC egyetlen teljesen havas versenyének jövője. Az északi Umeába költözés nagyon sikeresnek bizonyult, köszönjük a támogatást és a meleg fogadtatást a Vasterbotten régió lakosainak.” 

“Úgy gondolom, hogy mindenki elvárása felett teljesítettünk – mondta Glenn Olsson, a Svéd Rally vezérigazgatója. – Fantasztikus utak, jó idő, jó tévéképek voltak, sokan mondták, hogy munkatársaink óriási munkát végeztek. Az FIA, a WRC Promóter és a csapatok mind elégedettek, mindenki jónak gondolja a döntést, hogy új helyszínre, Umeába költöztünk.” 

Az idei Svéd Rallyn helyenként még sok is volt a hó, ami hozzájárult ahhoz, hogy a délutáni versenyzésre sok pályán mély nyomok alakultak ki. 

A Svéd Rallyt a toyotás Kalle Rovanperä nyerte a hyundaios Thierry Neuville és csapattársa, Esapekka Lappi előtt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss