2024. április 25. 10:05

KezdőlapWRCEvans a hibrid rendszer problémája miatt esett ki 

Evans a hibrid rendszer problémája miatt esett ki 

-

Elfyn Evans balesetet szenvedett az első vasárnapi szakaszon a Svéd Rallyn, majd a hibrid rendszer hibája miatt végleg ki kellett állnia. 

Elfyn Evans a második helyről kezdhette a Svéd Rally utolsó napját 18,3 másodperces hátrányban Kalle Rovanperä mögött. Mindent megtett, hogy közelebb kerülni finn csapattárásához, azonban a nap első szakaszán a hófalba csúszott és autójának eleje megsérült és a gépháztető is felhajlott. Később lassan ugyan, de tovább tudott menni és egy biztonságos helyen állt félre a Toyota GR Yaris Rally1-gyel. 

A walesi pilóta később elárulta, a hibrid rendszer is meghibásodott, ezért kellett végleg kiállnia. 

“Az etapon még minden rendben ment, de a szakaszon egy hosszú balkanyarban elvesztettük a hátsó tapadást, és már nem tudtuk megmenteni a helyzetet – mondta Elfyn Evans az Autosportnak. – Ezt követően folytattuk a szakaszt, majd újra meg kellett állnunk, hogy az autót megjavítsunk.

Amikor pedig újra elindultunk nem világítottak a hibrid rendszer lámpái. Tudtuk, hogy a hibrid rendszer is befolyásolhat egy versenyt, és át tudom érezni Ott Tänak helyzetét. Az év elején biztosak voltunk benne, hogy valamikor probléma lesz a hibrid rendszerrel.” 

Ott Tänak ugyancsak a hibrid rendszer hibája miatt esett ki pénteken a második helyről, míg Thierry Neuville autójában szombaton okozott teljesítmény csökkenést. Kalle Rovanperä Toyotájában pedig vasárnap nem működött az elektromos hajtás. 

Elfyn Evans kiesése egyben azt is jelenti, hogy két verseny után 4 pontot szerezve 42 pontos hátrányban van a Svéd Rallyt nyerő csapattársa, Kalle Rovanperä mögött. ebben a nem éppen könnyű helyzetben várhatja a Horvát Rallyt, mely a WRC szezon első tisztán aszfaltos versenye lesz idén. 

Friss