2024. április 19. 20:28

KezdőlapWRCRovanperä: Jó ott nyerni, ahol édesapám nyert 21 éve 

Rovanperä: Jó ott nyerni, ahol édesapám nyert 21 éve 

-

Kalle Rovanperä és Jonne Halttunen karriere harmadik győzelmét szerezte, miután megnyerte a Svéd Rallyt, azt a versenyt, ahol Harri Rovanperä 21 évvel ezelőtt egyetlen vb-futamgyőzelmét szerezte. 

Kalle Rovanperä a Svéd Rally első napján elsőként rajtolva takarította a pályákat, ami ellenére a második helyen zárta a napot Thierry Neuville mögött 4,3 másodperccel elmaradva. Szombattól azonban támadásba lendült a fiatal toyotás és a napot már 18,3 másodperc előnyben zárta az élen Elfyn Evans előtt. Vasárnap pedig Elfyn Evans kiesését is követve 22 másodperc előnnyel tudta megszerezni karrierje harmadik futamgyőzelmét a Hyundai-os Neuville előtt. 

“Szerintem nem tettem semmi különös dolgot, bár ezen a versenyen szerettem volna mindenképp jól teljesíteni – mondta Kalle Rovanperä a Svéd Rally utáni sajtótájékoztatón. – Pénteken kicsit nehéz volt elsőként rajtolni, nem tudtuk, hogy miként zárhatjuk a napot. Végül jól sikerült a nap és nem voltunk messze az első helytől a nap végén, szombattól pedig kezdhettünk visszavágni. Összességében ez egy nagyon jó verseny volt, és jó ott nyerni, ahol édesapám 21 évvel ezelőtt. Természetesen apukám boldog volt a verseny végén, szinte az összes szakaszt nézte. Mindig nagyon ideges a versenyek alatt, amikor nézi, de most élvezte a küzdelmet és örül a jó eredménynek.” 

Rovanperänak nagyon tetszett az új helyszínen, Umeában megtartott verseny. 

“Nagyon élvezetes verseny volt számomra. Mindig jó, ha egy havas versenyen megfelelőek a körülmények, ezért örülök, hogy kicsit északabbra jöttünk Varmlandtól. Nagyon gyorsak voltak a szakaszok, némelyik talán túl gyors és unalmas is. Összességében szép szakaszok voltak és nehéz verseny.” 

A Svéd Rally nagyon szoros versenyt hozott, különösen pénteken, amikor a nap nagy részében folyamatosan változott a versenyben vezető személye. Kalle Rovanperä elárulta, néha túl nagy kockázatot is kellett vállalnia a szoros eredmények miatt. 

“Néhol túl nagy kockázatot is vállalva sikerült nyerni, de a tempónk egész hétvégén jó volt. Ugyanakkor nem gondolom, hogy bármikor is őrültséget kellett csinálnom. Néha voltak nehéz pillanataink, köszönhetően a határon autózásnak. Nagy hibát azonban nem követtünk el, aminek nagyon örülök.” 

Kalle Rovanperä a győzelmét követően 14 pont előnnyel vezeti a világbajnokságot Thierry Neuville előtt, míg a harmadik helyen a Monte-Carlo Rallyt nyerő Sébastien Loeb áll 19 pont hátránnyal. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss