2024. április 26. 01:43

KezdőlapWRCSolberg: Nem kétséges, feljutunk a csúcsra 

Solberg: Nem kétséges, feljutunk a csúcsra 

-

Oliver Solberg a Svéd Rally hatodik helyén zárt, miután második pozícióban is tartózkodott a pénteki nap során. A svéd-norvég versenyző elégedett a fejlődéssel, melyet a hazai versenyén tudott mutatni. 

A svéd Oliver Solberg először versenyezhetett hazai versenyén a WRC legerősebb kategóriájában és nem is vallott szégyent, hiszen péntek délben a második helyen is állt, majd kisebb hibák, valamint egy gázpedál probléma miatt a hatodik helyen zárt. 

“A Power Stage nem sikerült olyan jól, mint reméltük – mondta Oliver Solberg a Svéd Rallyt és a Power Stage-t is a hatodik helyen zárva. – Nagyon élveztem a hétvégét, nagyszerű volt otthon Rally1-es autóval versenyezni. A Hyundai i20 N Rally1 egész hétvégén nagyszerűen működött és a csapat is csodálatos munkát végzett, amit köszönök nekik. Keményen kell tovább dolgoznunk, széles mosollyal, mert a sebességünk jó. A teljesítményünkön tovább kell javítanunk, de nem kétséges, hogy feljutunk a csúcsra.” 

Oliver Solberg a második legjobb Hyundai versenyző tudott lenni, miután Thierry Neuville a második helyen ért célba, Ott Tänak azonban a hibrid rendszer hibája miatt csak szuperrallyval tudott célba érni. 

A világbajnokságon nyolc megszerzett ponttal a tizedik helyen áll Oliver Solberg két verseny után. 

A Hyundai a harmadik helyen áll a gyártók között a Toyota és az M-Sport mögött. 

Friss