2024. március 29. 11:10

KezdőlapWRCTänak: Frusztráló hétvége volt 

Tänak: Frusztráló hétvége volt 

-

Ott Tänak a második helyről kényszerült a Svéd Rallyn kiállni a hibrid rendszer hibája miatt, majd visszaállva a Power Stage-t megnyerve megszerezte első pontjait az idei szezonban. 

Ott Tänak két szakaszt is tudott nyerni, és a második helyen is állt a Svéd Rallyn, amikor a hibrid rendszer hibája miatt kiállni kényszerült pénteken. A 2019-es világbajnok szombaton visszatért és megnyerve a Power Stage-t, öt pontot sikerült szereznie. 

“Nem sok pozitívumot vonhatunk le a Svéd Rallyból – mondta Ott Tänak. – Összességében frusztráló és kiábrándító hétvége volt ez számunkra. Az viszont mindenképp pozitívum, hogy a tempónk meg van a versenyképességhez. Negatívum, hogy ismét nem szereztünk annyi pontot, amennyit szeretnénk, bár a Power Stage megnyerésével szeretünk pontokat, de nem ennyit szeretnénk. A magam részéről nem tudtam volna mást csinálni. A csapat keményen dolgozik, Thierry Neuville dobogója pedig ennek is az eredménye. Korábban is mondtam, hogy az autóban komoly potenciál van, de tovább kell dolgoznunk, hogy oda jussunk, ahol szeretnénk lenni.” 

Ott Tänak a megszerzett öt ponttal a WRC 11. helyén áll, 41 pont hátrányban az éllovas Kalle Rovanperä mögött. 

Svédországban szombaton Thierry Neuville-nek is problémája volt a hibrid rendszerrel, csakúgy, mint Elfyn Evans-nek egy kicsúszást követően. 

A WRC harmadik versenyét áprilisban rendezik, Horvátországban, aszfaltos pályákon. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss