2022. december 10. 07:31
KezdőlapWRCLappi: Meglepődtünk a jó tempón 

Lappi: Meglepődtünk a jó tempón 

-

- Hirdetés -

Esapekka Lappi és Janne Ferm fantasztikus tempót mutatott az egész Svéd Rally során és erőfeszítéseik végül a harmadik helyet eredményezték. 

Esapekka Lappi idén Sébastien Ogier-t helyettesíti a Toyota Gazoo Racing csapatában, és a Svéd Rallyval kezdte idei szezonját, ahol azonnal versenyképes tudott lenni végül a harmadik helyet megszerezve. 

“Nagyszerű volt visszatérni és azonnal versenyképes tempóval vezetni – mondta Esapekka Lappi a Svéd Rally utáni sajtótájékoztatón. – Ősszintén szólva, meglepődtünk, hogy szinte az egész hétvégén tudtuk tartani a jó tempót. Azt hiszem, a többiek kicsit gyorsítani tudtak tegnap és ma, amit én nem tudtam megtenni. Összességében, azonban jó hétvégénk volt.” 

Lappi óvatos annak ellenére, hogy a tempója nagyon jónak bizonyult Svédországban. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Egy szakaszon könnyű még jó tempóban lenni, de egy teljes hétvégén ez már sokkal nehezebb egy ilyen hosszú szünet után. Ezért is voltam meglepve, hogy egész hétvégén jó volt a tempó. A rally azonban nem könnyű sport, és a Horvátország előtti tesztek minden bizonnyal tovább segítenek majd a tempónkon.” 

A finn toyotás szerint a Rally1-es autót könnyebben lehet majd aszfalton vezetni. 

“A laza talajon a tapadás annyira kicsi, hogy sokszor kipörögnek a kerekek. Biztos vagyok benne, hogy aszfalton könnyebb lesz vezetni a Rally1-es autót. Általánosságban érezhető, hogy az autó nehezebb a WRC-hez és a Rally2-es autóhoz képest is, ami befolyásolja a gyors kanyarvételt. Ugyanakkor az autó még mindig vezethető nagy kanyarsebességnél is.” 

Ahogy Kalle Rovanpera és Thierry Neuville is, úgy Esapekka Lappi is kitért a Svéd Rally új helyszínére. 

“Ha megnézzük a tévés felvételeket, akkor látjuk, hogy a mostani helyszín nagyon hasonlít az Északi-sarkvidékre. Nagy hófalak voltak a pályán, néhol pedig murva is. Umea azonban gyönyörű, a sszakaszok pedig rendben voltak, lehettek volna unalmasabbak is. Nekem nagyon jó lenne, ha itt maradna a verseny, mert komppal ide tudok jönni.” 

Esapekka Lappi a harmadik helynek köszönhetően a világbajnokság nyolcadik helyét foglalja el az áprilisi Horvát Rally előtt. 

Friss