2024. április 26. 11:22

KezdőlapWRCLappi: Meglepődtünk a jó tempón 

Lappi: Meglepődtünk a jó tempón 

-

Esapekka Lappi és Janne Ferm fantasztikus tempót mutatott az egész Svéd Rally során és erőfeszítéseik végül a harmadik helyet eredményezték. 

Esapekka Lappi idén Sébastien Ogier-t helyettesíti a Toyota Gazoo Racing csapatában, és a Svéd Rallyval kezdte idei szezonját, ahol azonnal versenyképes tudott lenni végül a harmadik helyet megszerezve. 

“Nagyszerű volt visszatérni és azonnal versenyképes tempóval vezetni – mondta Esapekka Lappi a Svéd Rally utáni sajtótájékoztatón. – Ősszintén szólva, meglepődtünk, hogy szinte az egész hétvégén tudtuk tartani a jó tempót. Azt hiszem, a többiek kicsit gyorsítani tudtak tegnap és ma, amit én nem tudtam megtenni. Összességében, azonban jó hétvégénk volt.” 

Lappi óvatos annak ellenére, hogy a tempója nagyon jónak bizonyult Svédországban. 

“Egy szakaszon könnyű még jó tempóban lenni, de egy teljes hétvégén ez már sokkal nehezebb egy ilyen hosszú szünet után. Ezért is voltam meglepve, hogy egész hétvégén jó volt a tempó. A rally azonban nem könnyű sport, és a Horvátország előtti tesztek minden bizonnyal tovább segítenek majd a tempónkon.” 

A finn toyotás szerint a Rally1-es autót könnyebben lehet majd aszfalton vezetni. 

“A laza talajon a tapadás annyira kicsi, hogy sokszor kipörögnek a kerekek. Biztos vagyok benne, hogy aszfalton könnyebb lesz vezetni a Rally1-es autót. Általánosságban érezhető, hogy az autó nehezebb a WRC-hez és a Rally2-es autóhoz képest is, ami befolyásolja a gyors kanyarvételt. Ugyanakkor az autó még mindig vezethető nagy kanyarsebességnél is.” 

Ahogy Kalle Rovanpera és Thierry Neuville is, úgy Esapekka Lappi is kitért a Svéd Rally új helyszínére. 

“Ha megnézzük a tévés felvételeket, akkor látjuk, hogy a mostani helyszín nagyon hasonlít az Északi-sarkvidékre. Nagy hófalak voltak a pályán, néhol pedig murva is. Umea azonban gyönyörű, a sszakaszok pedig rendben voltak, lehettek volna unalmasabbak is. Nekem nagyon jó lenne, ha itt maradna a verseny, mert komppal ide tudok jönni.” 

Esapekka Lappi a harmadik helynek köszönhetően a világbajnokság nyolcadik helyét foglalja el az áprilisi Horvát Rally előtt. 

Friss