2024. március 29. 00:55

KezdőlapWRCNeuville: Nem hittük volna, hogy az élmezőnyben leszünk 

Neuville: Nem hittük volna, hogy az élmezőnyben leszünk 

-

Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe feledtetve a Monte-Carlo Rallyn a Hyundait sújtó problémákat a második helyen zárta a Svéd Rallyt. A belga versenyző nem számított arra, hogy az élmezőnyben tud lenni. 

A Hyundai Motorsport csapatának komoly munkája kifizetődött a Svéd Rallyn, ahol előbb Ott Tanak, majd Thierry Neuville tudott a verseny élén állni, végül pedig a belga versenyző a második helyen zárt. 

“Ez az eredmény egy nagy nyeremény mindenkinek – mondta Thierry Neuville a Svéd Rally utáni sajtótájékoztatón. – Amikor Svédországba érkeztünk, nem számítottunk arra, hogy az élmezőnyben lehetünk. Egyrészt a teljesítményt tekintve azt gondoltuk, hogy még hiányzik egy pici, másrészt a rajthelyem sem volt jó pénteken. Nem gondoltuk volna, hogy az élen tudunk állni. Azonban az első napon nagyon erős teljesítményre voltunk képesek, és én is elég erősnek éreztem magam az autóban. A második és harmadik nap már nehézre sikerült, de összességében mindenki boldog.” 

Thierry Neuville szombaton és vasárnap is nagy nyomás alatt volt Esapekka Lappi által, aki igyekezett közel kerülni a Hyundai belga versenyzőjéhez. 

“A mérnököm azt kérdezte, hogy mennyire kellett kockáztatnom. Azt mondtam, hogy néha nem éreztem elég magabiztosnak az autóban magam és emiatt nem tudtam gyorsabb lenni. Igazából az elmúlt két napban is ez volt a problémám. Soha nem éreztem úgy, hogy egy kanyarba gyorsabban is tudnék érkezni, ezért egy kicsit nehéz volt vezetni. Alkalmazkodnom kellett a vezetési stílusommal az autóhoz, és sajnos tegnap elkövettem két hibát, amivel kis időt vesztettünk. A verseny végén azt hiszem, hogy ez nem befolyásolta igazából az eredményt.” 

Neuville elárulta véleményét az új helyszínről, Umeáról is. 

“Az északabbra költözés határozottan jó lépés volt a szervezőktől a hómennyiség szempontjából. A szakaszokat tekintve talán a régi szakaszok látványosabbak voltak, és talán jobban is élveztem őket, de amikor egy szakaszon próbálsz gyors lenni, még egy unalmas szakasz is tud érdekes lenni. Jól telt a hétvége, élveztük az utazást, és tudjuk, hogy min kell még javítanunk, hogy győzni tudjunk itt.” 

Thierry Neuville a Monte-Carlo Rally elért hatodik és a mostani második hely után a világbajnokság második helyén áll Kalle Rovanperä mögött 14 pont hátrányban. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss