2024. április 25. 12:10

KezdőlapWRCJon Armstrong hatalmas csatában nyert a JWRC-ben 

Jon Armstrong hatalmas csatában nyert a JWRC-ben 

-

Jon Armstrong óriási csatát követően tudta megnyerni a Junior WRC svéd versenyét Lauri Joonát az utolsó napon megelőzve. 

A brit Jon Armstrong és a finn Lauri Joona az egész Svéd Rallyn csak másodpercekre volt egymástól és szinte az egész versenyen a finn versenyző tudott élen állni, azonban a vasárnapi második szakaszt követően Armstrong állt az élre és végül 2,7 másodperc előnnyel megnyerte a Junior WRC első versenyét. 

“Kissé meglepett a győzelem – vallotta be Jon Armstrong a verseny utáni sajtótájékoztatón. – A szezon elkezdésének lehetősége is az utolsó pillanatban dőlt el, így nagyon örülök, hogy itt lehettünk már az első versenyen, ahol elsősorban pontokat szerettünk volna gyűjteni. Aztán a shakedown szakaszon már nagyon jól éreztem magam az autóban, majd pénteken ez az érzés még jobbá vált, és navigátorommal, Brian Hoy-jal is jól összeszoktunk. Nagyon élvezetes verseny volt, melyen nagyon intenzív csatát vívtunk. Azt hiszem, még soha nem kellett ennyit csatáznom egy győzelemért. Érdekes volt a csata számunkra, de azt hiszem mindenkinek. Elképesztő, hogy nyerni tudtunk.” 

Főként úgy káprázatos ez az eredmény a brit versenyzőtől, hogy a Svéd Rally előtt nem tudott tesztelni anyagi problémák miatt és a havas versenyzést sem ismeri eléggé. 

“Amikor utoljára Svédországban indultam, nem végződött túl jól. Ez pedig már a hét elején eszembe jutott. Ezúttal nyilván jobb eredményt szerettem volna elérni, és keményen kellett dolgoznom, hogy a tempónk jó legyen. Ami a tesztelést illeti, már megszoktam, hogy teszt nélkül kell versenyeznem. Tudom, hogy a shakedown alatt már sikerül megszoknom az autót. Szóval nem ismeretlen a tesztelés nélküli versenyzés, de tény, hogy a teszt még gyorsabbá tenne, így remélem, hogy a szezon során tudunk majd még tesztelni is. Nagyszerűen indult a szezon és azt hiszem minden más versenyen is a győzelemért tudok majd harcolni, ha kellően keményen dolgozok.” 

Armstrong a nagy csatáról is beszélt. 

“Akár az első, akár a második helyen álltunk, örültem. Persze a győzelem lett volna a legjobb, de amikor a második helyen álltam, akkor is higgad voltam. Kissé lassan indultam vasárnap reggel, mert a szakasz nagyon gyors volt hosszú kanyarokkal, ahol csak kellő magabiztossággal lehet gyorsan menni, így ott vesztettünk kis időt. Utána viszont igyekeztem jobban teljesíteni és végül sikerült megszereznünk az első helyet.” 

A brit fordos bizakodó a szezon további részt is tekintve. 

“Tavaly nyertünk Horvátországban, jó volt a tempónk Portugáliában és Észtországban is. Az egyetlen verseny mely, még ismeretlen az az Acropolis Rally. Szóval azt hiszem, jó esélyünk van a győzelemre a többi versenyen is. Csak keményen kell dolgozni a továbbiakban.” 

Armstrong a győzelem után 9 pont előnnyel vezeti a Junior WRC kategóriát Lauri Joona, és 13 ponttal a tavalyi bajnok Sami Pajari előtt. 

Forrás:fia.com

Friss