2024. május 02. 00:02

KezdőlapWRCKatsuta elégedett a negyedik helyezéssel 

Katsuta elégedett a negyedik helyezéssel 

-

Takamoto Katsuta a Svéd Rally elején még sokat küzdött, majd folyamatosan gyorsulva végül a negyedik helyen zárt, így elégedetten zárhatta a WRC szezon egyetlen havas versenyét. 

“Nagyon jó a negyedik helyen célba érni – mondta Takamoto Katsuta. – A hétvége elején sokat küzdöttem, de a végére már nagyon jól éreztem magam az autóban, és nagyon élveztem a szakaszokat. Egy-egy szervizelés alatt sok minden megváltoztatott a csapat, aminek köszönhetően szombattól már tökéletesnek éreztem az autót. A Power Stage-en nagy erőkkel próbálkoztam, hogy plusz pontot tudjak szerezni, és sikerült is két pontot gyűjtenem. Nagyon örülök, hogy célba tudtam érni. Aaron Johnston nagyon jó munkát végzett a versenyen.” 

Juho Hanninen, a Toyota Gazoo Racing WRC Challenge program oktatója ugyancsak elégedett volt a japán versenyző eredményével. 

“Úgy gondolom, hogy a Svéd Rally egy nagyon pozitív verseny volt Taka számára – mondta Hanninen. – Pénteken elkövetett egy kis hibát, de ez nem befolyásolta az eredményét. Szombat reggel az autó beállításainak kis módosítása után sokkal magabiztosabb volt. Szombaton és vasárnap is nagyszerű szakasz eredményeket ért el, a hétvégét pedig egy nagyszerű Power Stage eredménnyel zárta. Ennek különösen örülök. A Monte után ez az eredmény biztosan jót tesz Taka önbizalmának a Horvát Rally előtt.” 

Takamoto Katsuta a szezon eddigi két versenyén szerzett 18 ponttal a világbajnokság hatodik helyén áll, a Toyota Gazoo Racing WRT NG csapatának pedig már 22 pontot szerzett. 

Friss