2024. április 24. 03:54

KezdőlapWRCMikkelsen: Kemény csata volt! 

Mikkelsen: Kemény csata volt! 

-

Andreas Mikkelsen szoros csatában szerezte meg a Svéd Rally WRC2-es kategóriájában a győzelmet, amivel veretlen maradt a szezonban. 

Andreas Mikkelsen a Monte-Carlo Rally győzelme után a Svéd Rallyn egészen a célig harcolt Ole Christian Veibyvel, végül pedig 23,2 másodperc előnnyel tudta megnyerni a kategóriát honfi – és márkatársa, és 1:03,1 perc előnnyel a finn fordos Jari Huttunen előtt. 

“Kemény csata volt – mondta Andreas Mikkelsen a Svéd Rally utáni sajtótájékoztatón. – Ole Christian zseniális teljesítményt nyújtott, már az első szakasztól nagyon gyors volt, ezért tudtuk, hogy nagyon gyorsnak kell lennünk, ha harcolni szeretnénk a győzelemért. Ole Christian talán nem tervez teljes bajnokságot, ezért tudtuk, hogy győzelem vagy árok alapján fog hajtani. Nekünk ugyanakkor a pontszerzésre is figyelni kellett. Meg kellett néznünk, hogy mennyire kell gyorsnak lenni, hogy a győzelemért harcoljunk, mert a maximumra szerettünk volna törekedni. A tempó nagyon nagy volt, azt hiszem, még sose mentem olyan gyorsan Rally2-es autóval, mint vasárnap reggel. Szóval Ole Christian zseniálisan versenyzett, és tény, hogy a végén hibázott, de én is hibázhattam volna,” 

Mikkelsen dicsérte a Svéd Rally új helyszínét is. 

“Szerintem nagyon szépek, és nagyon gyorsak a szakaszok. Gyorsabbak a pályák, mint amit eddig a Svéd Rallyn láthattunk. A hómennyiség is nagyon jó volt, annak ellenére, hogy néhány pályán előjött a murva és kavics. Megfelelő hófalak és megfelelő téli rally volt, nagyon elégedett vagyok a versennyel.” 

Mikkelsen számára akadt néhány izgalmas pillanat, de ezekre számított is. 

“Tudod, hogy mire számíts, ha a határon vezetve beteszed az autót a kanyarba, így nem ért váratlanul egy pillanat sem. Nagyon nagy volt a tempó, és tartanunk kellett a sebességet, mert a győzelemért kellett harcolnunk. Igazából nem szeretek ilyen gyorsan menni havon, mert több tényező is befolyásolja a vezetést. Ha egy hófalat rosszul érintesz, máris vége lehet a versenyednek. Murván egyszerűbb gyorsan menni, mert nem tudsz belehajtani semmibe az út szélén.” 

A WRC2 címvédője még nem tudja hol lesz a következő versenye. 

“Eddig nagyon jól alakult a szezon. Még nem tudjuk, hogy hol folytatjuk, mert csak az első két verseny volt tervben. Most beszélünk a csapattal és eldöntjük, hogy mi lesz a jövőben.” 

Két verseny után Andreas Mikkelsen 33 pont előnnyel vezet a WRC2-ben Erik Cais és Veiby előtt.

Forrás:fia.com

Friss