2024. április 26. 20:42

KezdőlapWRCSvéd Rally: Makai Gergely vlogja

Svéd Rally: Makai Gergely vlogja

-

Harmadik évadát futja a rally világbajnokság magyar fotósa, Makai Gergely vlogja, amely az idei évre egy kicsit megújult. A Svéd Rallyról egy igen érdekes és látványos összefoglalót készített Geri, amiben többek között betekintést nyerhetünk a Pirelli versenyabroncsaiba, az állóhelyzeti cipőfűtésbe, de még egy alkoholszondáztatás procedúrájába is. 

Makai Gergelytől megszokhattuk, hogy ha bárhol a világban felbukkan, akkor onnan jobbnál-jobb fényképekkel jelentkezik. Három éve indította el vlogját, amiben betekintést nyerhetünk a fotós munka szépségeibe és a rally vb hátterébe is.

Mostani, úti filmnek is beillő vlogjában egész komoly klipet állított össze a kiutazásáról, majd a shakedown után láthatjuk azt is, hogy Breen hogyan takarítja a Ford Puma Rally1-es orrából a havat. Pedig akkor még nem is sejtettük, hogy erre a verseny folyamán még egyszer szüksége lesz.

Érdekes blokk, amikor Geri a Pirelli szöges gumijairól beszél. Megtudhatjuk többek között, hogy mindegyikben 384 darab szög van, hogy a Pirelli összesen 1400 darab versenygumit szállított a Svéd Rallyra, amelyből 1200-at a Rally1-es és Rally2-es autók használnak fel.

A Rally1-esek 26 darab, a Rally2-esek és a Rally3-asok 24-24 darab gumit kapnak a versenyre. Plusz egy készletet a shakedownra, amelyet azonban a teszt után vissza kell adniuk.

Megismerkedhetünk egy különleges szerkezettel, amivel az út – ebben az esetben – a jég hőmérsékletét mérik, de részesei lehetünk egy közúti szondáztatásnak is.

Végül megtudhatjuk egy helybélitől, hogy ezeket a gyorsaságikat ’82 óta használják svéd nemzeti bajnoki futamokon.

Természetesen közben több, a Svéd Rallyn készült képeket láthatunk, érdekességként pedig videón meg is nézhetjük előtte a kanyart, ahol készültek.

Köszönjük a vlogot! Várjuk a következőt a Horvát Rallyról.

 

Friss