2024. április 26. 07:13

KezdőlapWRCNeuville meglepődött, hogy vezetett 

Neuville meglepődött, hogy vezetett 

-

Thierry Neuville meglepődött, amikor a Svéd Rally első napját az élen zárta, mivel állítása szerint csapata még nincs azon a szinten, ahol szeretné, ha állna. 

A Monte-Carlo Rally katasztrofális volt a Hyundai csapatának, miután Thierry Neuville hatodik helye mellett Ott Tänak és Oliver Solberg is kiesett megbízhatósági problémák miatt. 

A Svéd Rallyn azonban Neuville és Ott Tänak is vezetni tudott, és a belga versenyző végül a második helyet szerezte meg. 

“Az első nap végén teljesen meglepetés volt a verseny élére állni – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – A verseny előtti tesztünk bár jól sikerült, nem számítottunk arra, hogy képesek leszünk a győzelemért harcolni, miután láthattuk, hogy az M-Sport és a Toyota mennyire erős volt a Montén.

Svédországban már a shakedown ideje alatt jól éreztem magam, jó időket értem el, amit pénteken sikerült folytatnunk. Szombaton és vasárnap már egy kicsit többet küzdöttem. Kicsit hiányzott az egyensúly és az önbizalom fékezés közben, a végén azonban sikerült a második helyen célba érni.” 

Neuville azonban elárulta, még sok munka van hátra, hogy csapata valóban ott legyen, ahol állni szeretne, ezért örül, hogy a Horvát Rally előtt másfél hónap szünet lesz. 

“Van még munka bőven, örülünk, hogy a Horvát Rally előtt másfél hónap szünet lesz, ami alatt tudunk dolgozni az autón, hogy jobb legyen aszfalton. Tudjuk, hogy most még nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Horvátország előtt még tesztelni kell, de bizakodó vagyok, hogy versenyképesek leszünk Horvátországban.” 

Thierry Neuville két versenyt követően a világbajnokság második helyén áll Kalle Rovanpera mögött 14 pont hátránnyal.

Forrás:dirtfish.com

Friss