2024. március 28. 14:03

KezdőlapWRCGreensmith: Jól állunk a bajnokságban 

Greensmith: Jól állunk a bajnokságban 

-

Gus Greensmith akárcsak a Monte-Carlo Rallyn, Svédországban is az ötödik helyet szerezte meg, így a negyedik helyen áll a Rally Világbajnokság pontversenyében két versenyt követően. 

A brit Gus Greensmith már a Svéd Rally előtt kijelentette, hogy ez lesz a legnehezebb versenye idén, ennek ellenére, csakúgy, mint a Monte-Carlo Rallyn, ezúttal is az ötödik helyet szerezte meg, aminek köszönhetően a vb pontversenyben a negyedik helyet foglalja el. 

“Nem indult jól a hétvége, nem voltam túl elégedett a péntekkel, mert sok időt vesztettünk a saját és az autó hibái miatt – mondta Gus Greensmith. – Ez kicsit ki vett a harcokból a folytatásban. Ekkor egy kicsit visszavettünk és lépésről lépésre haladtunk tovább. Mások hibái és balszerencséje révén sikerült pozíciónkon javítani. A zsinórban elért második ötödik helynek köszönhetően a bajnokság negyedik helyét foglaljuk el, ami, ha kivesszük Sébastien Loeböt, akkor a harmadik hely. Így azt kell mondanom, hogy nagyon jól állunk a bajnokságban.” 

Az M-Sport további versenyzői közül Adrien Foumaux ezúttal műszaki hiba miatt nem tudott célba érni, míg Craig Breen a pénteki kiesést követően a 36. helyen ért célba. 

Az M-Sport két versenyt követően a gyártók között a második helyet foglalja el 24 pont hátránnyal a Toyota mögött és 12 ponttal megelőzve a Hyundai csapatát. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss