2024. április 26. 16:11

KezdőlapWRCBreen: Kiábrándító hétvége volt 

Breen: Kiábrándító hétvége volt 

-

Craig Breen a Monte-Carlo Rallyn szerzett harmadik hely után szerette volna jó eredménnyel folytatni a Rally Világbajnokságot Svédországban is, ez azonban nem sikerült. 

Craig Breen látását a Montén elért harmadik hely után a Svéd Rallyn az ablaktörlő folyadék megzavarta és a második szakaszon a nagy hóba csúszott. Később az ír versenyző Ford Puma Rally1-es autóját a csapat visszavitte a szervizbe, ahol megjavította és szombaton ismét autóba tudott ülni. 

Breen a második napon megszerezte első M-Sportos szakaszgyőzelmét, mely a hibrid autó első részsikere is volt havas versenyen. Később az autóban elektromos probléma lépett fel és csökkent a teljesítménye, ami végül újbóli kiállásra kényszerítette Breent. 

Vasárnap ismét visszatért az ír versenyző a mezőnybe, és a Power Stage-n ötödik helyen zárva egy pontot tudott szerezni. 

“Kiábrándító hétvégénk volt Svédországban. – mondta Craig Breen. – A Montén elért nagyszerű eredmény után szerettünk volna arra a teljesítményre építeni, és további erős pontokat szerezni. Sajnos a pénteken elkövetett hiba elvette a reményt a jó eredményre, de a folytatásban sikerült javítani. Szombaton szakaszgyőzelmünk volt, ami nagyszerű eredmény. Sok olyan dolog van, amiben javíthatunk a folytatásra. Alig várjuk már, hogy Horvátországra készüljünk.” 

Craig Breen két verseny után a vb pontverseny hetedik helyén áll, ami Sébastien Ogier és Sébastien Loeb kivételével azt jelenti, hogy Horvátországban a nyitó napon az ötödik helyről rajtolhat. 

Friss