2024. április 26. 06:19

KezdőlapWRCBlock Hyundai WRC-vel folytatja 

Block Hyundai WRC-vel folytatja 

-

A Hoonigan Racing bejelentette, hogy Ken Block egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel áll rajthoz az Amerikai Rally Bajnokság futamain. 

Egy 2019-es futóművel rendelkező és korábban a 2C Competition csapatához tartozó Hyundai i20 Coupe WRC-vel folytatja idén az Amerikai Rally Bajnokságban (ARA) Ken Block. 

Az amerikai pilóta és olasz navigátora, Alessandro Gelsomino tavaly Skoda Fabia R5-tel kezdte az amerikai szezont, majd Subaru Impreza WRX STI-vel folytatta, amivel az amerikai bajnokság második helyét szerezte meg Travis Pastrana mögött. 

Block a második versenyző, aki az ARA sorozatban 2017 és 2021 között használt WRC-vel versenyez, az ír Barry McKenna, aki 2020-ban amerikai bajnok lett, tavaly óta versenyez egy M-Sport által készített Ford Fiesta WRC-vel. 

“Lehet, hogy ez lesz a kedvenc szezonom az Egyesült Államokban – mondta Ken Block. – Nagyszerű versenyek várnak ránk és egész évben egy modern WRC-t vezethetek!” 

A Hyundai tavaly óta tárgyalt az ARA vezetőivel, hogy autót adhasson a sorozatba, ez azonban csak kisebb szabályváltoztatásokkal vált lehetővé, mivel az autó sebességváltóját nem lehetett a bajnokság szabályaihoz igazítani. 

Ken Block a hétvégi 100 Acre Wood versenyen, mely az ARA idei második futama volt, debütált az autóval és a Subaru WRX STI-t vezető kanadai Brandon Semenuk mögött 16,7 másodperccel és Barry McKenna előtt 39,3 másodperccel a második helyet szerezte meg. 

Az ARA sorozatban idén kilenc versenyt rendeznek. 

Forrás:dirtfish.com

Friss