2024. április 25. 22:39

KezdőlapWRCFourmaux: Felkészülésnek tökéletes volt 

Fourmaux: Felkészülésnek tökéletes volt 

-

Adrien Fourmaux a mexikói hegyek murvás pályáin készült az aszfaltos Horvát Rallyra, mely talán nem ideális, de a francia versenyző mégis tökéletesnek érzi. 

Az M-Sport francia versenyzője rajthoz állt a hétvégi Nemzetek Rallyján Mexikóban, ahol először indult.  

A versenyen az indulók saját nemzetük sikeréért harcoltak és végül Európa csapata nyert Norvégia és Franciaország előtt. 

Adrien Fourmaux csapattársa eredetileg az 1994-es világbajnok Didier Auriol lett volna, akinek azonban a rajt előtti estén haza kellett repülnie Mexikóból. Auriol helyét Felipe Suberville vette át, aki francia útlevéllel is rendelkezik.

A Ford Fiesta Rally2-vel induló Fourmaux a pályán a második helyet szerezte meg Mads Ostberg mögött, így jónak értékelte a versenyt.

“Nagyon jó volt először versenyezni a mexikói szakaszokon – mondta Fourmaux a WRC hivatalos oldalának. – Sokat tanultam az itteni pályákon való vezetésről. A legfontosabb, amit észrevettem, hogy a Monte és a Svéd Rally után Dél-Franciaországban, melegben kell edzenem és készülnöm a következő versenyre. Meleg időben kell kerékpároznom. “ 

A francia versenyző szezonja nem indult jól a Rally Világbajnokságon, hiszen a Monte-Carlo Rallyn hatalmasat esett, míg Svédországban műszaki hiba miatt volt kénytelen kiállni. 

“Nagyon hasznos volt a mexikói versenyen autóban töltött idő. Nagy a szünet Svédország és Horvátország között, így ez a verseny jó lehetőség volt ismét arra, hogy versenyezzek.” 

Forrás:wrc.com

Friss