2024. március 28. 20:08

KezdőlapWRCOstberg: Nagyon szórakoztató verseny volt 

Ostberg: Nagyon szórakoztató verseny volt 

-

Mads Ostberg bár a leggyorsabb volt a mexikói Nemzetek Rallyján, Norvégia végül Európa mögött a második helyen zárt. A Salgó Rallyt nyerő 2020-as WRC2 világbajnoknak nagyon tetszett a rendezvény. 

Mads Ostberg 14 szakaszt nyerve a 16-ból, egy defekt után 5,8 másodperccel nyerte meg a Nemzetek Rallyját a francia Adrien Fourmaux előtt. 

A norvég csapatot végül legyőzte Európa csapata, ennek ellenére Ostberg jól szórakozott a versenyen. 

“Nagyon szórakoztató verseny volt – mondta Mads Ostberg a rendezvény végén. – Természetesen jó lett volna, ha Norvégia nyer, de ez igazán nehézé vált, amikor vasárnap reggel Eyvind Brynildsen autója nem indult el. Én azonban nagyon élveztem a hétvégét, jó volt ennyi szakaszt nyerni, és nagy előnyre szert tenni. Különösen jó érzés nyerni úgy, hogy Adrien Fourmaux-t előztem meg, aki gyári vb csapatban versenyez.” 

Mads Ostberg hat év után tért vissza a Mexikó Rally pályájára és helyszínére, ahol hetedszer állt rajthoz. A norvég versenyző legjobb eredményét a WRC mezőnyben 2015-ben érte el Mexikóban, amikor második lett a Citroennel, míg 2016-ban már Forddal szerezte meg a harmadik helyet. 

Adrien Fourmaux a Horvát Rallyra készülve állt rajthoz Közép-Amerikában, ahol először versenyzett. 

A Nemzetek Rallyjának harmadik helyét Benito Guerra jr szerezte meg, míg a nemzetek között Franciaország csapata lett a harmadik. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss