2024. április 19. 16:10

KezdőlapWRCFourmaux dobogóért harcolna Horvátországban 

Fourmaux dobogóért harcolna Horvátországban 

-

Adrien Fourmaux idei szezonja nagyon nehezen alakult, és két verseny után még pont nélkül áll a WRC-ben. Az M-Sport francia versenyzője azonban Horvátországban javítani szeretne. 

Adrien Fourmaux egy hatalmas eséssel kezdte az idei WRC szezont a Monte-Carlo Rallyn, majd februárban a Svéd Rallyn műszaki hiba miatt kényszerült kiállni a Rally1-es Ford Pumával, így még pont nélkül áll a francia M-Sport versenyző. 

Az évkezdet tehát nehéz volt, de Fourmaux készen áll, hogy egy zökkenőmentes versenyen dobogóért harcoljon Horvátországban, a WRC szezon idei harmadik versenyén. 

“Magabiztosan várom Horvátországot – mondta Adrien Fourmaux. – Meg kell találnunk a jó ritmust és a jó tempót, valamint szereznünk kell néhány pontot, amire nagy szükségünk van. Tavaly az ötödik helyen zártunk, ezért idén erős versenyt szeretnék bemutatni, és ha nem lesz problémánk, akkor akár a dobogóért is harcolhatunk.” 

A francia versenyző eddigi 28 WRC futama közül a tavalyi horvát versenyen érte el legjobb eredményét, amit sikerült Kenyában megismételnie. 

Sébastien Loeb a Montén már megmutatta, hogy a Rally1-es Ford Puma milyen teljesítményre képes. 

“A Montén nagy eredmény lehetőségét vesztettük el. Most szeretném bemutatni én is az autó teljesítményét. Mindannyian tudjuk, hogy az autó erős, ezért csak ki kell ezt használnunk. Készen állunk a harcra, és nagyon fontos lenne megszereznünk első dobogós eredményünket. Ha ez mégsem sikerülne, akkor sem fog összedőlni a világ, de mindenképp szeretnék erős teljesítményt bemutatni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss