2024. március 29. 10:58

KezdőlapERCKomoly díjat nyert Erik Cais 

Komoly díjat nyert Erik Cais 

-

Csehországban a 2021-es esztendő legtehetségesebb versenyzőjének választották Eric Caist, aki tavaly WRC2 dobogóra állhatott és csaknem Eb futamot nyert. 

A 22 éves Erik Cais tavaly igen jó évet zárt a rally pályákon, hiszen csupán az utolsó szakaszon bekövetkezett baleset fosztotta meg hazai Európa-bajnoki futamának, a Barum Rallynak a győzelmétől. 

Később, Spanyolországban azonban sikerült a WRC2 dobogójának harmadik helyére állnia Caisnak, Eric Camillitól 56,1, Teemu Suninentől pedig csak 35,9 másodpercre elmaradva, valamint Mads Ostberget 55,7 másodperccel megelőzve. 

A sikeres évet követően a fiatal cseh versenyző hazájában a szurkolók és az újságírók szavazatai alapján megkapta az Arany kormánykerék díjat, amit a legtehetségesebb cseh versenyzők vehetnek át. 

Cais rally karrierje előtt sikeres mountainbike versenyző volt, azonban sérülései miatt 2018-ban rallysportra váltott. A fent már említett sikerek mellett a fiatal pilóta 2019-ben második lett az ERC3 bajnokságban, a jelenleg is használt Ford Fiesta Rally2-es autóra pedig 2020-ban váltott. 

Cais idén elsősorban a WRC2-ben áll rajthoz, de a Barum Rallyt ennek ellenére nem hagyja ki idén sem. 

Az idei Monte-Carlo Rallyn a WRC2 junior kategóriát nyerte, a WRC2 Open kategóriában pedig a második helyen ért célba. 

Azért, hogy murvás vezetését is tudja fejleszteni rajthoz állt a Spanyol Murva Kupa Rally Tierras Altas de Lorca versenyen, ahol ötödik lett, valamint a Rally Európa-bajnokság szezonnyitó versenyén, a Fafe Rallyn is, ahol végül nem sikerült célba érnie. 

Cais legközelebb a Horvát Rallyn fog indulni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss