2024. március 29. 08:28

KezdőlapWRCA Ford vezetője meglátogatta az M-Sportot 

A Ford vezetője meglátogatta az M-Sportot 

-

Az amerikai Ford Motor Company vezérigazgatója látogatást tett az M-Sport brit központjában, ahol az autókat is kipróbálhatta,

Az amerikai Ford Motor Company vezérigazgatója, Jim Farley tavaly a Goodwood Fesztiválon már tiszteletét tette, a rendezvényen mutatták be először a a Ford Puma Rally1-et mozgás közben a nyilvánosság számára. 

Farley-t most az M-Sport központjában meg is autóztatták Rally4-es, Rally3-as és Rally2-es autó mellett a Craig Breen vezette Rally1-es autóval is. 

“Soha nem volt még hasonló élményem – mondta Jim Farley az autóztatást követően. – A Ford Puma Rally1 képességeit nem lehet a tv-ben nézve megtapasztalni, ehhez be kell ülni az autóba. Hihetetlen volt ez az utazás, az eszem nehezen fogja fel a tapasztaltakat. Különleges pillanat volt. Nagyon örülök, hogy találkozhattam azzal a csapattal, akik egész életüket a sportnak szentelték, és minden pillanatban nyerni szeretnének. Pont ez a hozzáállás az, amiért a Ford részéről együtt dolgozunk az M-Sporttal.” 

A Ford hivatalosan 2012 végén kiszállt a WRC-ből, azonban néhány éve segítséget nyújt az M-Sport csapatának. 

Az M-Sport idei versenyzői közül Sébastien Loeb megnyerte a Monte-Carlo Rallyt, így a vb harmadik helyét foglalja el, míg Gus Greensmith a Montén és Svédországban elért ötödik helyezésével a bajnokság negyedik helyét foglalja el. Craig Breen A Montén elért harmadik helynek köszönhetően a hetedik helyen áll, míg Adrien Fourmaux-nak még nem sikerült versenyt befejeznie idén, Pierre-Louis Loubet pedig a Horvát Rallyn kezdi meg hét versenyből álló programját. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss