2024. március 28. 09:53

KezdőlapWRCRovanpera a WRC szezon leggyorsabbja 

Rovanpera a WRC szezon leggyorsabbja 

-

Kalle Rovanpera rendelkezik két WRC futam után a legtöbb szakaszgyőzelemmel Sébastien Loeb és Sébastien Ogier előtt. 

A Monte-Carlo Rally és a Svéd Rally 34 szakasza alatt összesen kilencen tudtak legjobb részidőt beállítani, közülük Kalle Rovanpera nyerte a legtöbbet, összesen kilencet. A finn toyotás a Montén három, míg Svédországban hat szakaszt tudott nyerni. 

Rovanpera mögött Sébastien Loeb hat, míg Sébastien Ogier 5 szakaszgyőzelemmel áll, érdekeség, hogy mindkét francia legenda csupán a Montén állt rajthoz. 

A szakaszgyőzelmek negyedik helyét a walesi Elfyn Evans és észt Ott Tanak foglalja el, négy-négy részsikerrel, tehát ketten sem érik el Rovanpera szakaszgyőzelmeinek számát. 

A további szakaszgyőztesek közül a belga Thierry Neuville hármat, míg a brit Gus Greensmith, a finn Esapekka Lappi és az ír Craig Breen is 1-1 részsikerrel büszkélkedhet. 

A verseny élén állók statisztikáját is Kalle Rovanpera vezeti, aki 11 szakaszon át vezetett egy WRC futamot, a fiatal toyotás mögött csapattársa, Sébastien Ogier 10-zel következik, míg a fordos Sébastien Loeb 8-cal a harmadik. 

A negyedik helyet a toyotás Elfyn Evans foglalja el három szakaszon át vezetve, míg a Hyundai-os Ott Tanak és Thierry Neuville csupán egy szakasz erejéig tudott élen állni, ahogy a toyotás Esapekka Lappi is. 

Rovanpera gyorsasági tehát az idei két versenyt követően kimagasló, a statisztikán Horvátországban lehet legközelebb változtatni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss