2024. április 25. 13:10

KezdőlapWRCEzért távozott Adamo a Hyundaitól 

Ezért távozott Adamo a Hyundaitól 

-

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport korábbi csapatfőnöke elárulta, miért távozott a koreai gyártótól decemberben. 

“Élő szerződésem volt a Hyundainál – mondta Andrea Adamo az AutoHebdo magazinnak. – Néha azonban olyan dolgok történnek az életedben, amire nem tudsz hatással lenni és azonnali döntést követelnek. Az ilyesmi akár lehetőség és akár akadály is lehet.” 

Andrea Adamonak is azonnali döntést kellett hoznia. 

“Olyan helyzet alakult ki az életemben, amire nem számítottam és azonnali cselekvést követelt. A távozásomat már a Monza Rally előtt eldöntöttem, ezért nagyon nehéz volt azon a versenyen részt venni. Nem volt könnyű időszak az közelmúlt, de ebből is tanultam. Korábban is eszembe jutott már a távozás, de nem volt erőm ezt megtenni, az élet azonban megtette helyettem.” 

Adamo szerint a Hyundainak volt ideje megtalálni az utódját. 

“Nem hiszem, hogy egy szabadság kivétele megoldás lett volna, mert egy szünet után már nehéz visszatérni. Amikor eldöntöttem a távozásom, szóltam a csapatnak, akik megtalálhatták volna az új csapatvezetőt. Nemrég visszatértem az alzenaui gyárba az ott maradt utolsó dolgaimért, de az ott létem során nem éreztem semmit, nem bántam meg a távozást. Nyugodt és derűs voltam. Ahogy mindig is szoktam mondani, a múlton már nem tudok javítani, de a jövőn még szépíthetem.” 

A Hyundai Motorsport vezetését jelenleg Julien Moncet csapatigazgató-helyettes végzi. 

Forrás:Rallit.fi

Friss