2024. április 23. 17:44

KezdőlapWRCNeuville: Közmunka, idő és pénzbüntetés gyorshajtásért 

Neuville: Közmunka, idő és pénzbüntetés gyorshajtásért 

-

Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe a Horvát Rally negyedik szakasza után a megengedett sebesség csaknem kétszeresével haladt közúton, amiért súlyos büntetést kapott a Hyundai belga párosa. 

Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe a második helyett a negyedik pozícióból várhatta a szombati versenynapot, miután a Hyundai belga párosát a korábbi 40 másodperc büntetést követően, további egy percre büntették. 

A páros a negyedik szakaszt követően csaknem 11 kilométeren át a megengedett sebesség kétszeresével haladt közúton, miután autója műszakihibás lett, ami végül a 4 perces késéshez és a 40 másodperces büntetéshez vezetett. 

A belga páros a péntek esti felügyelői meghallgatáson elmondta, hogy a gyorshajtásra azért kényszerült, hogy csökkentse a késés idejét, és hogy nem volt forgalom az út azon szakaszán, ahol sietnie kellett, így nem sodort senki veszélybe. 

Az FIA nyomkövető rendszere igazolta a csaknem 11 km-es gyorshajtást, ami után előbb a versenyfelügyelői büntették Neuville-t és Wydaeghét 1900 eurós pénzbüntetésre, majd este az FIA további 1 perc büntetést szabott ki, továbbá, két nap közmunkára ítélték a párost, amit a következő 12 hónapban kell teljesíteniük. 

A Hyundai párosa tavaly az Észt rallyn hasonló gyorshajtás után kapott pénzbüntetést és egy következő hasonló hiba után 2021-ben egy versenyes eltiltást is kaptak volna. 

Neuville szombat reggel ugyancsak késett, így már 1:50 perces összbüntetéssel állnak a Horvát Rally negyedik helyén. 

Friss