2024. április 19. 20:59

KezdőlapWRCLászló Zoltán és Kürti Tamás történelmi győzelmet aratott a Horvát Rallyn

László Zoltán és Kürti Tamás történelmi győzelmet aratott a Horvát Rallyn

-

László Zoltán és Kürti Tamás sporttörténelmet írva megnyerte a Horvát Rally WRC3 Open kategóriáját a Rally3-as Forddal. 

László Zoltán és Kürti Tamás a Horvát Rallyn a WRC3 Open kategóriába nevezett, bízva néhány pontban, esetleg dobogós eredményben. 

A Rally3-as Ford Fiestát vezető magyar párosnak nem ígérkezett könnyűnek a jó eredmény elérése, a kategóriában ugyanis ott volt a finn Sami Pajari-Enni Malkkönen, valamint az ír Williams Creighton-Liam Regan kettős is, akik a Junior WRC3 kategóriába is tartoztak, ezáltal jóval fiatalabbak, bátrabbak, mint a WRC3 Open többi részvevője. 

Lászlóék a kategória negyedik helyén kezdték a versenyt, majd a második szakaszon harmadik helyre léptek, a hatodik szakaszt követően pedig már a második helyet foglalták el. 

Az első napot Sami Pajariék nyerték a kategóriában, míg mögöttük László Zoltánék álltak. 

A magyar M-Sport Racing versenyzői a második napon is sikeresen őrizték meg második helyüket, előttük Sami Pajari, aki nyolcadik időt is autózott abszolútban a 11. szakaszon érinthetetlennek bizonyult, míg mögöttük az olasz Enrico Brazzoli-Manuel Fenoli kettős állt 46,7 másodperces hátránnyal. 

A Horvát Rally utolsó napjának második szakaszán azonban a győzelem küszöbére kerültek Lászlóék, miután Sami Pajari balesetet szenvedett.  

A lehetőséggel pedig élt is László Zoltán és Kürti Tamás, akik végül 35,6 másodperc előnnyel megnyerték a kategóriát, így az első magyar WRC futamgyőzelmet aratták. 

A kategória második helyét Brazzoli szerezte meg, míg a harmadik a horvát Ivica Siladic-Jasna Durak páros lett. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss