2024. április 24. 17:25

KezdőlapWRCRovanpera: Ez volt a legnehezebb győzelmem

Rovanpera: Ez volt a legnehezebb győzelmem

-

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen bár a Horvát Rally első napját követően magabiztosan vezetett, később elvesztette előnyét és a győzelmet csak a Power Stage-n tudta megszerezni. 

Kalle Rovanpera a Horvát Rally első napját követően csaknem másfél perc előnnyel vezetett, azonban a második napi defekt, és harmadik napi extrémen változó időjárás után elvesztette a vezető helyét. A finn toyotás azonban a Power Stage-n csak a gázon állt és végül sikerült visszaszereznie az első helyet Ott Tanaktól. 

“Nagyon jó érzés ismét nyerni – mondta Kalle Rovanpera karrierje negyedik WRC futamát nyerve a versenyt követően. – Nagyon kemény hétvége volt, de mindig nagyon jó érzés csatában kivívni a győzelmet. Az utolsó szakaszon mindent beladtam, szerintem nem tudtam volna gyorsabb lenni. A kemény gumit választottam vasárnap reggel, ami az első szakaszokon jól is működött, de az esőben nem volt jó.” 

Az ominózus utolsó előtti, esős szakaszon Kalle Rovanpera jól tudta, hogy időt fog veszíteni a gumik miatt. 

“A szakasz előtt keresztben használtuk a vizes és a kemény gumikat, de a kemények nem működtek egyáltalán a nedves úton. Nehéz volt úgy vezetni, hogy tudtuk, nagyon sok időt veszítünk. Nyilván próbálod tartani a tempót az egész szakaszon, de ez tapadás nélkül nagyon nehéz, és semmit sem tehetsz ellene.” 

A finn toyotás szerint Horvátországban nagyon fontos szerepük volt a murvakémeknek. 

“Nagyon fontos szerepet játszottak ezen a hétvégén a murvakémek. Nagyon pontos munkát kellett végezniük, és ez így volt a Power Stage-n is. Meg voltam győződve, hogy a Power Stage-n nem leszünk elég gyorsak annak ellenére, hogy néhol nagyon jól tapadt a gumi, mert az egész út tele volt sárral és felhordással. Ennek ellenére mindent beleadtam. Azt hiszem, ez volt a legnehezebb győzelmem, mert egész hétvégén folyamatosan változott az időjárás, és mindenkinek sok defektje volt. Nagyon nehéz verseny volt.” 

Kalle Rovanpera a sorozatban aratott második győzelmével 29 pontos előnyre tett szert Thierry Neuville előtt a bajnokságban. 

Friss