2024. április 27. 05:19

KezdőlapWRCNeuville: Végül sikerült elérni a célt 

Neuville: Végül sikerült elérni a célt 

-

Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe nagyon változatos versenyt követően, komoly büntetést begyűjtve a dobogón zárta a Horvát Rallyt. 

Thierry Neuville sorra halmozta a büntetéseket a Horvát Rally idején, és végül 2 perc gyűlt ezekből össze, majd jött a Power Stage, ahol balesetet szenvedett, ennek ellenére is sikerült megszereznie a harmadik helyet. 

“A Power Stage-n nem tudom, hogy mi történt – mondta Thierry Neuville. – Tudtam, hogy árok van az út mentén és a megcsúszás után már csak az autó próbáltam menteni. Kívülről nagyon látványosnak tűnhetett, de belülről kevésbé volt drámai és sikerült két defekttel megúszni. Szerencsére pótkerekünk is ennyi volt még. Kihívásokkal teli hétvége volt, mely során hol fent, hol lent voltunk. Sok csalódás és némi öröm is ért minket. Örülök, hogy sikerült megszerezni a dobogót, mert egész hétvégén ez volt a cél.” 

A belga versenyző szerint a Monte-Carlo Rally óta sokat változott az autó. 

“Sokkal jobb most az autó, mint amilyen a Montén volt. Most úgy látom, hogy sikerült javulni, de még mindig van mit jobbá tenni. Két autóval zártunk a dobogón, ami nagyon jó, de ahhoz, hogy bajnoki címért harcoljunk még tovább kell fejlődnünk.” 

Thierry Neuville idén három versenyen két dobogós eredményt ért el, így a bajnokságban a második helyen áll Kalle Rovanperától 29 pont hátránnyal lemaradva, míg Craig Breent 17 ponttal megelőzve. 

A Hyundai a Horvát Rallyt követően a gyártók bajnokságának második helyére lépett 42 pont hátránnyal a Toyota és 5 pont előnnyel az M-Sporttal szemben. 

Friss